לימודי תואר שני בפסיכולוגיה/ בעבודה סוציאלית לחרדיות - בעלות תארים אחרים
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה/ בעבודה סוציאלית לחרדיות - בעלות תארים אחרים
מירי
1 תגובות
האם יש דבר כזה של השלמה לתואר שני בפסיכולוגיה/ בעבודה סוציאלית- לאחר שיש לי כבר תואר ראשון (בחינוך מיוחד) ולימודי תעודה של תרפיה באומנות? אני מתעניינת בלימודים בהפרדה, וכמה גדול ההפרש בין לימודים של השלמה לתואר שני אחר, לבין למשל אם אלמד תואר שני בטיפול באומנויות? וכן- מתי מועדי הרישום? תודה על הנכונות לעזור.
מ
מנהל הפורום
השלמות לתואר שני במקצועות טיפוליים לציבור החרדי
שלום מירי,
למיטב ידיעתי, מטרת התכנית להשלמות לתואר שני בפסיכולוגיה או בעבודה סוציאלית הינה לאפשר למי שאין ברשותם תואר ראשון בפסיכולוגיה (או עבודה סוציאלית) להשלים את קורסי היסוד הנחוצים כדי להתקבל לתואר השני. כבעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד, אם תרצי להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה או בעבודה סוציאלית, תידרשי להשלים קורסים שונים, אותם תוכלי ללמוד באופן מרוכז במסלול ההשלמות. משך תכנית ההשלמה הינו כשנה אחת, ולאחר מכן יש להמשיך לתואר השני שאורכו שנתיים.
תואר שני בפסיכולוגיה במסלול בהפרדה לנשים לציבור החרדי ניתן ללמוד נכון להיום באוניברסיטה העברית בירושלים. במכללת מבח"ר בבני ברק מציעים מסלולים לנשים בלבד לתואר שני בעבודה סוציאלית, ולתואר שני בטיפול באמנויות.
בנוגע להשלמה לתואר שני בטיפול באמנות קיימות תכניות שונות להשלמה לתואר שני בתרפיה באמנות למטפלים מנוסים, לא ידוע לי על תכנית ייעודית לנשים מן הציבור החרדי, והתכנית היחידה מתקיימת נכון להיום במכללת בית ברל (תכנית מעורבת לנשים ולגברים).
בנוגע למועדי הרישום, אני ממליצה לך לפנות אל המוסדות שציינתי לעיל כדי לקבל את המידע המדויק, וכמו כן, את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אליו קישרתי בתחתית תשובתי ונציגינו יצרו איתך קשר וישמחו לסייע.