תלמידה אינטרנית בת 17 שמטעמים חברתיים וסכסוך עם הנהלת בית הספר, לא מגיעה ללימודים הסדירים, אלא לומדת בבית ומגיעה רק למבחני מתכונת ובגרות. האם יש אפשרות כלשהי לעשות את הבגרויות לא במסגרת בית הספר? אני מעוניינת לגשת ל4 יחידות במתמטיקה, ובבית הספר חושבים שזה לא מתאים לי ושאני צריכה לגשת ל- 3 יחידות. למדתי את החומר באופן פרטי, ואני רוצה לגשת לבחינה אבל לא בבית הספר הזה שלא מאמינים בי! האם יש איזושהי אפשרות לגשת לבחינה, אולי במרב"ג או במקום אחר בלי ציון מתכונת של בית הספר?
מ
מנהל הפורום
מעבר רמה לארבע יחידות בבגרות במתמטיקה
שלום אורלי,
למיטב ידיעתי, כתלמידת תיכון שעדיין לומדת בבית הספר, אין באפשרותך לגשת לבחינות בגרות במתכונת אקסטרנית. כדי לגשת לבגרות כנבחנת אקסטרנית, תצטרכי להפסיק את לימודייך בתיכון ולהמיר את תיק הנבחנת שלך לתיק אקסטרני. כלומר, האפשרויות העומדות בפנייך הן או לנסות שוב ולשכנע את בית הספר לאפשר לך לגשת לרמת 4 יחידות, או לעזוב את בית הספר ולפתוח תיק אקסטרני. אציין כי בבחינות אקסטרניות אין מגן ומתכונת והציון נקבע על פי הבגרות בלבד.
בנוגע להיבחנות במרב"ג (מרכז בחינות גמיש), באופן כללי ההיבחנות במתכונת זו היא למי שלא נרשמו לבגרות במועד הנדרש, או לנבחנים אקסטרניים. יש לפנות אל אגף הבחינות במשרד החינוך כדי לברר אפשרות זו.
לעניין רמת הבגרות במתמטיקה, למיטב ידיעתי, תלמיד אשר למד ברמת 3 יחידות בבית הספר ומעוניין לגשת ברמת 4 יחידות צריך לקבל לשם כך את אישור מנהל בית הספר והצוות המקצועי במתמטיקה. בית הספר רשאי לסרב לבקשה, אולם מחויב לנמק סירוב זה. להבנתי, באפשרותך לערער בפני המפקח על החלטת בית הספר (החלטת המפקח תהיה סופית בעניין).