אני רוצה להתחיל ללמוד כלכלה בבר אילן ואני מנסה להתקבל על סמך ציון כמותי בפסיכומטרי, צריך 118 ואני קיבלתי 115. האם יש איזה דרך להוכיח לאוניברסיטה שכדאי לתת לי הזדמנות להתקבל לתואר , או אם זה סביר שוועדת החריגים תכניס אותי כי אני לא רחוק מ118? תודה!
מ
מנהל הפורום
תנאי קבלה לכלכלה - ועדת חריגים
שלום טום,
למיטב ידיעתי, ועדת החריגים באוניברסיטת בר-אילן (ובכל מוסד אקדמי) מיועדת לקבלתם המיוחדת של מועמדים אשר אינם עומדים בתנאי הקבלה אך קרובים לסף הנדרש. לאחר סיום ההרשמה במועד הרלוונטי, בודקים באוניברסיטה את מספר המקומות הפנויים שנותרו ומאפשרים לחלק מן המועמדים ברשימת ההמתנה להתקבל על סמך הישגיהם - מתקבלים בעלי הנתונים הגבוהים ביותר בלבד. אדגיש כי תנאי הקבלה ללימודי הכלכלה נתונים לשיקול דעתה של אוניברסיטת בר-אילן. מבלי להכיר לעומק את הציונים שברשותך ומכלול הנתונים שבידייך אתקשה לקבוע מה הם הסיכויים שלך להתקבל במסגרת ועדת החריגים, ולשם כך כדאי לך לפנות ישירות אל מזכירות המחלקה לכלכלה של אוניברסיטת בר-אילן, הם יוכלו לספק לך מידע בנוגע למכלול האפשרויות העומדות בפנייך, בהתחשב בנתונים שבידייך. חשוב לי להדגיש שנית כי הקבלה על סמך ועדת חריגים מתבצעת על בסיס מקום פנוי בלבד, ותלויה לא רק בהישגים שלך, אלא בהישגים של יתר המועמדים המגישים מועמדות באותו המועד, כאשר רק בעלי ההישגים הגבוהים ביותר ביניהם מתקבלים.
כמו כן, צירפתי קישור בתחתית תשובתי לטופס יצירת קשר, ניתן למלא את הפרטים בטופס ונציגינו יצרו עמך קשר וינסו לסייע.