אני מבררת כרגע את האפשרות של ללכת ללמוד רפואה באנגליה ויש לי כמה שאלות 1. אם לא למדתי כימיה אבל עשיתי חמש יחידות ביולוגיה וחמש יחידות מתמטיקה האם זה מספיק? או שאני חייבת כימיה? ואם כן אז האם אני יכולה ללמוד את הכימיה באנגליה פשוט? 2. מבחינת הבונוסים בבגרויות האם הם נחשבים ואם כן אז האם הם נחשבים רק לממוצע הכולל או גם בכל מקצוע שבו יש את הבונוס? 3. מה הציר זמן של הגשת המועמדות ללימודים?
מ
מנהל הפורום
תנאי קבלה ללימודי רפואה באנגליה
שלום שירה,
תנאי הקבלה ללימודי הרפואה באנגליה משתנים ממוסד למוסד, באופן כללי, על המועמדים לעבור את מבחן UCAT למיון מועמדים לרפואה, כן לעמוד בכל דרישות תעודת הבגרות כפי שאלו נהוגים באותו המוסד האקדמי. בנוגע לממוצע הבגרות, למיטב ידיעתי כל מוסד עשוי לחשב את ממוצע הבגרות באופן ובדגש אחר, לעיתים יש התייחסות לבונוסים ולעיתים אין, ובמקרים מסוימים הדגש הוא על רמות הלימוד במקצועות ולא על הממוצע. כדאי בכל מקרה לציין את הבונוסים בתרגום הנוטריוני שאותו את מצרפת להגשת המועמדות שלך. בנוגע למקצועות הבגרות, למיטב הבנתי במרבית האוניברסיטאות באנגלית יש צורך בבגרות בכימיה וכן במקצוע מדעי נוסף אחד לפחות (ביולוגיה או פיזיקה), עם זאת, הדרישות עשויות להשתנות וישנן אוניברסיטאות מסוימות בהן ניתן להתקבל גם ללא בגרות בכימיה. לכן המלצתי אלייך היא לפנות אל המוסדות האקדמיים בהם את מעוניינת ללמוד ולהתעניין בנוגע לתנאי הקבלה הספציפיים בהם. הם גם יוכלו לעדכן אותך במועדים המדויקים של לוח הזמנים להגשת המועמדות (באופן כללי אציין כי התהליך מתחיל בדרך כלל בחודש מאי של השנה הקודמת לתחילת הלימודים, כאשר מבחן UCAT נערך בדרך כלל בחודשים יולי עד ספטמבר, ופתיחת ההרשמה הינה לרוב בספטמבר. עם זאת חשוב לי להדגיש כי המועדים הללו משתנים מעת לעת ולכן מומלץ מאוד לוודא את התאריכים מול האוניברסיטאות). כמו כן, את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר בתחתית תשובתי ונציגינו יצרו איתך קשר.