היי, סיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה והתקבלתי גם לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית בארץ, לאור המצב אני ובן זוג שלי שוקלים לעבור לגור בארה"ב, השאלה אם אני אסיים את התואר השני פה, אני אוכל להמשיך שם להתמחות? או שאני חייבת לעשות שם את התואר השני? תודה רבה
מ
מנהל הפורום
התמחות בפסיכולוגיה ותואר שני בארצות הברית
שלום מיקה,
למיטב ידיעתי, תהליך הרישוי בארצות הברית בתחום הפסיכולוגיה החינוכית עבור בעלי תואר שני מישראל (וממדינות נוספות מחוץ לארצות הברית) כולל פניה לוועדת הרישוי של אותה המדינה (State Licensing Board) בה תתגוררי, לצורך הכרה בתואר שברשותך ושקילתו. חשוב להדגיש כי תהליך הרישוי משתנה בין המדינות (states). כדי לעבוד במדינה מסוימת יש לבצע את ההתמחות והרישוי באותה המדינה, וכמו כן, תהליך ההתמחות עצמו (היקף השעות, סוג הבחינות) עשוי להשתנות בהתאם למדינה בה תרצי לעבוד. כלומר, באופן כללי ישנה אפשרות להכיר בתארים ממדינות שאינן ארצות הברית לצורך יציאה להתמחות ותעסוקה בתחום, אולם ייתכן כי במדינות מסוימות התואר השני מישראל יהיה מוכר, ובמדינות מסוימות לא תהיה הכרה בתואר מישראל. לכן, אני ממליצה לך לפנות לשגרירות ארצות הברית בישראל ולברר את הנושא מולם, וכן להתעניין מולם לאילו מוסדות בארה"ב תוכלי להתקבל לתואר שני כבוגרת תואר ראשון מישראל. כמו כן, אם את יודעת כבר כעת באיזו מדינה בארצות הברית תהיי מעוניינת להתגורר ולעבוד, תוכלי לנסות לפנות אל הארגון המקומי האחראי על רישוי הפסיכולוגים באותה המדינה ולברר לגבי ההכרה שלהם בתארים מישראל.
מעבר לכך, למיטב הבנתי, אם תחליטי ללמוד את התואר השני בפסיכולוגיה חינוכית בארצות הברית ותהיי מעוניינת בעתיד לשוב לישראל ולעסוק בתחום, תידרשי לעבור תהליך הכרה בתואר על ידי משרד הבריאות הישראלי, לצורך רישום בפנקס הפסיכולוגים הישראלי.