אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה ותואר שני בחינוך מיוחד עם ניסיון של הרבה שנים במערכת החינוך בחינוך מיוחד. מעוניינת לעבור לעולם הטיפול האם תואר ראשון (ההרשמה לתואר השנה במסלול השלמות נסגר) יפתח לי דלתות לעולם הטיפול? האם אחשב כמטפלת? אם ארצה לפנות למרכזי טיפול פרטיים שעובדים עם ילדים בשעות אחה״צ.
מ
מנהל הפורום
הסבה לעבודה סוציאלית או השלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית
שלום מיכל,
למיטב ידיעתי, התואר הראשון בעבודה סוציאלית אינו תואר טיפולי. כדי לעסוק בטיפול בישראל יש צורך בתואר שני. לאחר התואר הראשון בעבודה סוציאלית ניתן להשתלב במסגרות הדרכה ורווחה, אולם לא לעסוק בטיפול; כדי לעסוק בטיפול יש להמשיך לתואר שני וכן ללמוד בקורסי המשך ייעודיים בתחומי הפסיכותרפיה המיועדים לבעלי תואר שני בלבד.
אני מבינה משאלתך כי את מתלבטת בין המסלול להסבה לעבודה סוציאלית (המקנה תואר ראשון בעבודה סוציאלית) לבין המסלול להשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית (המקנה תואר שני בעבודה סוציאלית), וכי ההתלבטות מתבססת בין היתר על שיקולי סגירת מועדי ההרשמה. הבחירה בין שתי האפשרויות הללו תלויה בך ובאפיקים המקצועיים שאת מכוונת אליהם בעתיד, וכן בשיקולים אישיים שלך כגון הזמינות שלך ללימודים, השילוב עם העבודה, וכדומה. אציין כי אם את מעוניינת בעבודה טיפולית בלבד עם ילדים, תידרשי לתואר שני טיפולי. כאשת חינוך מנוסה, ייתכן כי ייפתחו בפנייך אפשרויות תעסוקה נוספות (שאינן טיפוליות) עם ילדים לאחר תואר ראשון בלבד בעבודה סוציאלית, כגון בפנימיות, במרכזים להורים ולילדים, בארגוני רווחה, בפרויקטים קהילתיים, בארגונים חברתיים ועמותות, ברשויות המקומיות, וכדומה, אם את מעוניינת באפיקים מקצועיים מסוג זה.
בכל הנוגע למשך הלימודים ולמיקומם, מסלולי ההסבה לעבודה סוציאלית מתקיימים במוסדות הבאים: אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן), המכללה האקדמית צפת, המכללה האקדמית אשקלון, ועוד. משך ההסבה הינו כשנתיים. תכנית ההשלמות לתואר השני בעבודה סוציאלית מתקיימת במוסדות הבאים: אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת חיפה, מכללת תל-חי (אוניברסיטת קריית שמונה), אוניברסיטת בן-גוריון, האוניברסיטה העברית, ועוד. משך תכנית ההשלמות לתואר שני הינו שלוש שנים.
אני ממליצה לך למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אותו צירפתי בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו איתך קשר ויסייעו לך במציאת מסלול הלימודים המתאים לך.