רציתי לשאול באיזה אישורים בארץ ניתן ללמוד מתרגמת גם? האם יש בצפון? ואם כן האם צריך יידע או קורסים קודמים כדוגמת פרמדיק או חובש או מע"ר כמה עולה הקורס ומה משך זמן הלימודים? תודה
מ
מנהל הפורום
קורס מתרימי דם של מד"א
שלום אביגיל,
למיטב ידיעתי, קורסים להכשרת מתרימי דם נערכים על ידי מד"א. כדי להירשם לקורס, יש לעמוד בדרישות מד"א הכוללות בין היתר: תעודת בגרות מלאה; השכלה תיכונית; שליטה מלאה בשפה העברית; ידע בשפה האנגלית; ומעבר מבחן התאמה ממוחשב וראיון בפני ועדה. ישנו יתרון למועמדים המגיעים עם רקע מקצועי מתאים, כגון חובשים בצה"ל, בוגרי קורס עזרה ראשונה, או בעלי רקע פרא-רפואי, אולם למיטב הבנתי לא מדובר בדרישות חובה לקבלה לקורס, אלא מאפיינים המהווים יתרון למועמדים. אם זאת, חשוב להביא בחשבון כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות והם נתונים לשיקול הדעת של מד"א.
מבחינת מתכונת הקורס, הקורס כולל שני שלבים, הראשון הינו שלב עיוני שאורכו בין עשרה ימים לעשרים ימים, והשלב השני הינו שלב מעשי שאורכו מספר חודשים הכולל התנסות באתרי התרמת דם במתכונת המותאמת אישית לתלמיד בהתאם לשיקול דעת מד"א ולהתקדמות המשתתף.
בנוגע למיקום הקורס, הייתי ממליצה לך לפנות למד"א בנידון כדי לקבל את המידע העדכני לגבי זמינות הקורסים בעת הזו. למיטב ידיעתי המחזורים הקודמים התקיימו במרכז שירותי הדם של מד"א בעיר רמלה, אולם הדבר עשוי להשתנות מעת לעת בהתאם לצורך של מד"א במתרימים. כמו כן, הייתי ממליצה לך לפנות למד"א ולהתעניין לגבי עלויות ההכשרה, שכן העלות משתנה מעת לעת.
צירפתי בתחתית תשובתי קישור לטופס יצירת קשר, אני מזמינה אותך למלא את פרטייך ונציגינו יצרו איתך קשר ויסייעו לך במציאת קורס מתאים.