שינוי מוסד הלימודים באמצע שנה"ל, ללא יידוע הסודנטים
שינוי מוסד הלימודים באמצע שנה"ל, ללא יידוע הסודנטים
זיו
1 תגובות
היי, נרשמתי ללימודי תעודה, במוסד אקדמי מוכר ונחשב, בשיתוף עם מוסד חינוכי מסויים. מסתבר שבמהלך הלימודים, המוסד האקדמי "יצא מהתמונה", כך שהלימודים ממשיכים במסגרת המוסד השני. כל זה נעשה ללא ידיעת הסטודנטים והתגלה על-ידנו במקרה. נרשמתי בכוונה למסגרת הספציפית הזו, מכיוון שהיא מעניקה תעודה של המוסד האקדמי וכעת מסתבר שלא אקבל את התעודה הזו, אלא תעודה אחרת, ללא אזכור של אותו מוסד אקדמי נחשב. איזה צעדים אוכל ליישם כדי לזכות בתעודה שאותה רציתי? האם מגיע לי פיצוי כספי על השינוי שנעשה ללא ידיעתי?
מ
מנהל הפורום
שינוי באופי התעודה במהלך קורס
שלום זיו,
למיטב ידיעתי, באופן כללי מוסדות לימודי תעודה אמורים ליידע את הסטודנטים בנוגע לשינויים באופי התעודה או ההסמכה המוענקת בתום הקורס, ובדרך כלל נדרשים לפרסם תקנון בו יכולים הסטודנטים לעיין. הייתי מציעה לך לפנות אל מוסד הלימוד בו אתה לומד כעת ולשאול אם ישנה אפשרות לעיין בתקנון הקורס, כדי לראות מה כתוב בתקנון בכל הנוגע לסוג התעודה המוענקת, וכן בנוגע לאפשרות לקבלת פיצוי, אם ישנה כזו. מכיוון שמדברייך הבנתי כי המוסד הנוכחי אינו מוכר על ידי המל"ג, תיתכן אפשרות כי אין תקנון, ולכן תוכל לבקש לעיין בחוזה עליו חתמת בעת ההרשמה מול אותו המוסד. אדגיש כי במקרים בהם מוסד הלימוד אינו מוכר על ידי המל"ג, נושאים כגון ביטול השתתפות, שינויים בתכנית הלימודים, או פיצוי עשויים להיות נתונים לשיקול דעתו הבלעדי של אותו המוסד. אם המוסד האקדמי אשר היה שותף בעבר לאותו הקורס (וכעת הפסיק השתתפותו) הינו מוסד המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, הייתי ממליצה לך גם לנסות לפנות אל המל"ג ולברר מה ניתן לעשות בנידון.