שלום, אני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית. אני מעוניינת במסלול ההסבה לפסיכולוגיה שיקומית ורציתי לדעת אם יש למישהו ניסיון עם זה? בנוסף, הייתי שמחה להסבר על איך התהליך עובד, אם קשה להתקבל למסלול, והכי חשוב אם ניתן להצטרף לתוכנית עוד במהלך הלימודים (שנה ב׳) או בסיומם במהלך ההתמחות החינוכית. תודה ויום נעים.
מ
מנהל הפורום
השלמה לפסיכולוגיה שיקומית מפסיכולוגיה חינוכית
שלום שיר,
למיטב ידיעתי, הוועדה המקצועית לפסיכולוגיה שיקומית במועצת הפסיכולוגים של משרד הבריאות מציעה (לאור הביקוש המשמעותי לפסיכולוגים שיקומיים) אפשרות להשלמת התמחות מקוצרת בפסיכולוגיה שיקומית לפסיכולוגים בתחומים יישומיים אחרים, התכנית מיועדת לפסיכולוגים מומחים בתחומי הפסיכולוגיה היישומית, בהם גם תחום הפסיכולוגיה החינוכית, אשר קיבלו את אישור הוועדה להתחיל בתכנית. כלומר, תהליך השלמה זה מיועד לפסיכולוגים מומחים, לאחר מעבר מבחן ההתמחות וסיום שנות ההתמחות. במקרים מסוימים ולאחר קבלת אישורים בלבד ייתכן כי ניתן להתחיל בתכנית במקביל לשנת ההתמחות הראשונה, אך יש לוודא את התנאים לכך מול משרד הבריאות ולקבל את האישור המתאים לכך.
כדי להירשם לתכנית זו יש לפנות אל הוועדה המקצועית לפסיכולוגיה השיקומית במשרד הבריאות. לכן, הייתי ממליצה לך לפנות אל הוועדה ולהתעניין מה הן האפשרויות העומדות בפנייך ובאילו שלבים תוכלי לקבל את האישור הנדרש כדי להתחיל את תהליך ההשלמה, ובאילו תנאים.