שלום, יש לי תואר ראשון. אני מעוניין ללמוד תואר שני\הנדסאי\תעודה, כשהדגש הוא על לימודים פעם פעמיים בשבוע. שיהיה בין שנה ל-3-4 שנים. הנושאים שמעניינים אותי הם אזור הרפואי ביולוגי, מכונות ואולי סייבר. אשמח להמלצות על מקומות מוכרים (אוניברסיטה\מכללה) שיש להן תוכניות כאלה או תוכניות שאפשר לפרוס אותן\ללא נוכחות חובה?
מ
מנהל הפורום
תואר שני או תעודה בביו-רפואה, מכונות, וסייבר
שלום דני,
לא ציינת בשאלתך את תחום הלימודים שלך לתואר הראשון והאם הוא בעל זיקה לענפי ההנדסה והתוכנה. אם התואר הראשון שלך אינו במקצועות ההנדסה או התוכנה, ייתכן שתתקשה להתקבל לתואר שני הנדסי, שכן התואר השני מיועד בדרך כלל לבוגרי תואר ראשון בהנדסה או במקצועות משיקים (כגון מדעי המחשב או פיזיקה) בעלי ממוצע גבוה בתואר הראשון. אם התואר הראשון שברשותך הוא בתחום הנדסי אחר מאלו שציינת, או בתחום מדעי, ייתכן שישנה אפשרות להתקבל לתואר השני בהנדסה בכפוף ללימודי השלמה. אדגיש כי הדבר תלוי בסוג התואר שברשותך, וגם בהישגים האקדמיים שלך בתואר הראשון, ובעמידתך בדרישות של המוסדות האקדמיים.
משאלתך אני מבינה כי אתה מעוניין במסלול לימודים גמיש והיברידי. חלק מן המסלולים לתואר שני בהנדסה בתחומים שציינת (תואר שני בהנדסת מכונות, תואר שני בהנדסת תוכנה, או תואר שני בסייבר, או תואר שני בהנדסה ביו-רפואית) מתקיימים במתכונת היברידית המותאמת לאנשים עובדים, בה ניתן לרכז את הלימודים ביום שבועי אחד או ביומיים בשבוע, וללמוד חלק מן הקורסים במתכונת אונליין (אם כי לא בהכרח ללמוד באופן מלא מהבית, ונדרשת נוכחות גם בקמפוס).
לימודי ההנדסאים (הנדסאי ביוטכנולוגיה, הנדסאי מכונות, או הנדסאי תוכנה) מתקיימים על פי רוב במתכונת פרונטלית בלבד, ולא ניתן ללמוד מהבית. משך לימודי הנדסאים במסלול יום הינו שנתיים ובמסלול ערב שלוש שנים.
מבחינת לימודי תעודה, לא ידוע לי על קורסים המכשירים לתחומי המכונות או הביו-רפואה לחסרי רקע קודם, אך אציין כי בתחום הסייבר, אין חובה בהכרח ללמוד תואר אקדמי וניתן למצוא לימודי תעודה בתחום זה שחלקם מתקיימים במתכונת היברידית או מקוונת (אונליין) וניתן ללמוד מהבית באופן חלקי או מלא. מרבית הקורסים מתאימים לאנשים עובדים.
אתה מוזמן למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אותו צירפתי בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו איתך קשר ויסייעו לך למצוא את המסלול המתאים לך.