אני מחפשת עכשיו מידע על איך מתקבלים לזיהוי פלילי במשטרה ומה צריך ללמוד, לא ממש מצליחה להבין מהאתר מה צריך ומה הדרישות אני בהתלבטות אם יש לי צורך בתואר בכלל ואם כן במה כדאי לעשות שיהיה רלוונטי בכללי יש לי תעודת בגרות מלאה עם הרחבה בביולוגיה ואדריכלות ובהצטיינות יתרה שירות צבאי מלא ובריאות תקינה
מ
מנהל הפורום
לימודים אקדמיים וקריירה במחלקת הזיהוי הפלילי במשטרה
שלום רוני,
מחלקת הזיהוי הפלילי של המשטרה משתייכת לאגף החקירות והמודיעין של המשטרה, ועובדיה הינם שוטרים אשר עוברים את ההכשרות המתאימות על ידי המשטרה, בצירוף הידע האקדמי המתאים ולעיתים גם הרקע הפיקודי המתאים במסגרת השירות הצבאי. הגורם האחראי על הכשרתם מקצועית הישירה של עובדי המז"פ הינו משטרת ישראל, בין היתר באמצעות המכללה של המשטרה. במסגרת תהליך זה המעוניינים להתקבל נדרשים לעבור את תהליך הקבלה והמיון למשטרת ישראל, אשר כרוך במספר שלבים הכוללים בין היתר ראיונות, ימי מיון, מרכז הערכה, מבחני התאמה, וכדומה. בהמשך ניתנות ההכשרות הייעודיות בהתאם לתפקיד.
מבחינת תחום הלימודים אותו ניתן ללמוד כדי להשתלב בהמשך הדרך בתפקידים במז"פ, לרוב מדובר על תארים בתחום המדעים המדויקים או מדעי החיים, כגון כימיה, פיזיקה, ביולוגיה, וכדומה. לעיתים גם תארים בתחומים כגון הנדסה (מכונות, חומרים) או רפואה עשויים להיות רלוונטיים. התואר המדויק הנדרש עשוי להשתנות מתפקיד לתפקיד בהתאם לאופיו. בתפקידים רבים ישנה דרישה לתארים מתקדמים. תחילת הדרך באקדמיה תהיה בלימודים לתואר ראשון באחד מן המקצועות המדעיים הללו, ובהמשך ניתן להמשיך לתואר שני מחקרי (עם תזה), בהתאם לדרישות התפקיד.
אם את מעוניינת להשתלב בקריירה בתחום הזיהוי הפלילי במשטרה, הייתי ממליצה לך ליצור קשר עם משטרת ישראל ולברר לגבי תהליך ההכשרה אשר יידרש ממך בהמשך במשטרה עצמה וכן באקדמיה, בהתאם לנתונים שבידייך. כמו כן, את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אותו צירפתי בתחתית תשובתי ונציגינו יוכלו לסייע לך במציאת מסלולי לימודים אשר עשויים להתאים לך.