היי, אני מעוניינת ללמוד פסיכולוגיה תואר ראשון וחסר לי בפסיכומטרי 5 נקודות בלבד בשביל להתקבל. האם אפשר לערער על ההחלטה בטענה שיש לי הפרעות קשב וריכוז ולא היה לי התאמות בבחינה? והאם זה יכול להתקבל? אובחנתי רק במהלך הצבא ולכן לא היה לי את כל המסמכים הדרושים למען קבלת התאמות בפסיכומטרי (אבחון בזמן ביה״ס, הקלות, גיליונות ציונים..).
מ
מנהל הפורום
לקויות למידה וקבלה במעמד ועדת חריגים
שלום אריאל,
אם כוונתך לערעור על החלטת המרכז הארצי לא להעניק לך הקלות בפסיכומטרי, למיטב ידיעתי ישנה אפשרות להגשת ערעורים באזור האישי של המרכז הארצי (מאל"ו). אין צורך לצרף מסמכים שנשלחו בעבר, אלא יש לצרף קבצים חדשים בלבד, וכמו כן, תצטרכי לצרף מכתב לגבי הסיבות המצדיקות את הערעור. לאחר מכן התיק יחזור לדיון מחודש של הצוות המקצועי. תהליך זה כרוך בתשלום. אדגיש כי באופן כללי, מאל"ו אינם מאפשרים מתן התאמות (הקלות) למי שאין ברשותם מידע על התפקוד בבית הספר היסודי, ומבקשים לנסות בכל מקרה להשיג תיעוד כלשהו מצוות בית הספר, כגון חוות דעת ממורה או איש צוות שלימד אותך בתקופת היסודי ויכול להעיד על התפקוד שלך. באופן כללי, חשוב להדגיש כי סיכויי הקבלה של ערעורים מסוג זה על החלטת המרכז הארצי הם נמוכים באופן יחסי.
לחלופין, אם כוונתך להגשת בקשה לוועדת חריגים למוסד האקדמי אליו את מעוניינת להתקבל, לקויות למידה עשויות להיחשב בין הגורמים המאפשרים קבלה במעמד ועדת חריגים, אולם הדבר משתנה ממוסד למוסד ונתון לשיקול דעתו הבלעדית של המוסד האקדמי. לעיתים יש צורך בקורסי השלמה מסוימים, וכמו כן, תידרשי להיות קרובה מאוד לתנאי הסף כפי שקבע אותם אותו המוסד האקדמי.
בשאלתך לא ציינת לאיזה מוסד אקדמי את מעוניינת להתקבל, וכמו כן, לא ברור לגמרי האם כבר הגשת את מועמדותך ונדחית או שאת מתכננת להגיש את מועמדותך במועד הקרוב, אך באופן כללי הייתי ממליצה לך לפנות אל אותו המוסד האקדמי ולהתעניין מה הן האפשרויות העומדות בפנייך לגבי קבלה במעמד ועדת חריגים. הם יוכלו לפרט מה הם המסמכים שתידרשי לצרף. נוסף על כך, במרבית המוסדות האקדמיים פועלת במסגרת דקנאט הסטודנטים יחידה בתחום לקויות הלמידה, שמטרתה לסייע לסטודנטים בכל הנוגע להתאמות. תוכלי גם לנסות לפנות לאותה היחידה במוסד האקדמי ולראות האם יוכלו לסייע לך בתהליך הערעור.