שלום, אני שמחה שמצאתי את הפורום הזה, כי אני די תקועה כבר כמה חודשים. אני בת 50, מעוניינת ללמוד לתואר ראשון של פסיכולוגיה/עו"ס/מדעי התנהגות. אני רוצה ללמוד מהבית, בלימודים מקוונים, כלומר שאוכל להתחיל בכל רגע שארצה, ואוכל להתקדם לגמרי בקצב שלי (יותר מהר מהרגיל). איפה ניתן לעשות זאת ? תודה רבה רבה !
מ
מנהל הפורום
לימודי פסיכולוגיה במתכונת מקוונת מהבית
שלום קרן,
קיימות מספר אפשרויות לימודים היברידיות ומקוונות בתחומי הפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות. למיטב ידיעתי, המוסד האקדמי היחידי המציע לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון במתכונת מקוונת מלאה הינו האוניברסיטה הפתוחה. באוניברסיטה הפתוחה משלבים בין למידה עצמאית של חומרי הלימוד לבין לימודים מרחוק, מה שעשוי להתאים לרצון שלך להתאים את הלימודים לקצב האישי.
בתחומי הפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות קיים מספר מצומצם של תכניות נוספות המתקיימות במתכונת היברידית, כלומר תכניות המשלבות בין לימודים פרונטליים בקמפוס לבין למידה מרחוק. בין המוסדות הללו נכללים המרכז האקדמי פרס (רחובות); אוניברסיטת בר-אילן ברמת גן (תכנית "חץ" המשלבת פסיכולוגיה וסוציולוגיה); המכללה האקדמית נתניה, המרכז האקדמי למשפט ולעסקים (רמת גן), ועוד. אדגיש כי במוסדות הללו יש צורך בהגעה פיזית לקמפוס בחלק מן הימים, והלמידה המקוונת היא חלקית בלבד.
למיטב ידיעתי, לימודי עבודה סוציאלית אינם מתקיימים במתכונת מקוונת או היברידית, שכן יש צורך בהתנסות מעשית רבה בשדה כחלק אינטגרלי מן התואר.
את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אליו קישרתי בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו עמך קשר כדי לסייע לך במציאת המסלול המתאים לך.