אני רוצה לעשות עתודה בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל ואני יודע שיש מחסור בהם אבל אפשר לעשות את התואר הזה רק בטכניון וכרגע חסרה לי נקודת סכם אחת מלהתקבל השאלה שלי היא אם אני אוכל להתקבל בתור עתודאי? והאם התנאים יוכלו לרדת כי ראיתי שבסוף הקבלה סך הסכם היה על 90 אבל אחרי שהתחילה הרשמה חדשה הסך ירד ל86 ולא הבנתי למה
מ
מנהל הפורום
תהליך הקבלה לעתודה האקדמית בהנדסת אווירונאוטיקה
שלום רוני,
למיטב ידיעתי, הסכם הנדרש לקבלה לתואר הראשון בהנדסת אווירונאוטיקה וחלל בטכניון בסמסטר החורף של שנת תשפ"ז הינו 87 ומעלה. השינויים שראית בסכם בין תחילת ההרשמה לסיום ההרשמה עשויים להיות תלויים בהיצע ובביקוש לאותו המסלול בשנה הספציפית, אולם הדבר נתון לשיקולו הבלעדי של המוסד האקדמי.
פניות ובקשות מיוחדות בנוגע לקבלה לעתודה יש להפנות אל נציגי העתודה בצה"ל (ולא אל המוסד האקדמי). אני ממליצה לך לפנות אל מיט"ב (היחידה למיון מועמדים לשירות ביטחון בצה"ל) ולברר מה הן האפשרויות העומדות בפנייך לגבי קבלה לעתודה באווירונאוטיקה.
כמו כן, אציין כי מי שלא אושרה קבלתם למסלול העתודה, יכולים לנסות להתמיין לעתודה תוך כדי השירות הצבאי במסגרת תכנית "מחובה לעתודה", וכן קיימת אפשרות לדחיית הגיוס בשנה באמצעות יציאה למכינה או שנת שירות, ולנסות להתמיין פעם נוספת בשנת המיון הבאה, לאחר שיפור הציונים. יש לציין כי דחיית השירות מותנית בקבלת אישור מטעם מיט"ב.