הנדסה וניהול בהתמחות מערכות מידע\ניהול או תואר בניהול מערכות מידע
הנדסה וניהול בהתמחות מערכות מידע\ניהול או תואר בניהול מערכות מידע
משה
1 תגובות
שלום לכולם, אני שוקל ללמוד לתואר ואני מאוד אוהב לנתח מערכות, להבין איך הן פועלות ואיך אפשר לייעל אותן. אני מתלבט בין שני מסלולי לימוד ורוצה להבין מה ההבדלים ביניהם ומה עשוי להיות "עדיף" עבורי. בהנדסה ניהול, למשל, יש אפשרות להתמחות במערכות מידע או בניהול ותפעול מערכות.
כמה פרטים נוספים עליי: אני פחות "טוב" במתמטיקה, אבל מוכן ללמוד אותה בשביל המטרה. יש לי רקע של 3 יחידות במתמטיקה, כך שלקדם/מכינה אני אצטרך לבצע בכל מקרה.
יש לי כמה שאלות: האם יש יתרון למי שלומד הנדסה ניהול לעומת B.A? כמה מתמטיקה נכללת בכל אחד מהתארים? לצערי לא הצלחתי למצוא סילבוס לניהול מערכות מידע, האם מישהו יודע היכן אפשר למצוא? האם יש הבדל ניכר בין שני התארים? תודה רבה מראש!
מ
מנהל הפורום
מערכות מידע או הנדסת תעשייה וניהול
שלום משה,
אם אתה מעוניין להשתלב בקריירה בתחום מערכות המידע, שני המסלולים שציינת עשויים לסייע לך, כאשר יש נקודות דמיון וגם הבדלים ביניהם. אחד ההבדלים המרכזיים הוא התכנים הנלמדים. לימודי ניהול מערכות מידע מקנים ידע הממוקד בתחום מערכות המידע, ניתוח, ניהול, ואפיון שלהן. לימודי הנדסת תעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע מקנים ידע המתמקד קודם כל בניתוח, בניהול ובייעול של תהליכים ארגוניים ותעשייתיים במובן הרחב, כאשר ההתמחות כוללת בדרך כלל מקבץ של קורסים בתחום מערכות המידע, כלומר לצד הידע הרחב בהנדסת תעשייה וניהול, תוכל גם להתמקד במערכות מידע בהיקף מצומצם יותר.
מבחינת אפשרויות התעסוקה, כבוגר תואר ראשון במערכות מידע, נפתח בפנייך מגוון של אפשרויות תעסוקה כגון ניתוח מערכות מידע, ניהול מערכות מידע, ניהול מוצר, פיתוח ואפיון בינה עסקית, ניהול בסיסי נתונים, ביג דאטה, אנליסט נתונים, ועוד. כבוגר תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול עם התמחות במערכות מידע תוכל להשתלב הן בכל התפקידים שציינתי בתחום מערכות המידע, והן בתפקידים נוספים כגון הנדסת שיטות, ניהול הייצור, תפ"י, ניהול פרויקטים, בקרת איכות, ERP, ועוד. כלומר השילוב הזה פותח לך אופקים תעסוקתיים נוספים, אם אתה מעוניין בכך. אם אתה ממוקד באופן בלעדי בניתוח מערכות מידע, אולי תעדיף לבחור בתואר במערכות מידע שמקנה לך ידע רב יותר בתחום זה. הבחירה בידייך.
אציין גם הבדל נוסף שהוא משך הלימודים; לימודי הנדסת תעשייה וניהול נמשכים 4 שנים, ולימודי מערכות מידע נמשכים 3 שנים.
מבחינת היקף המתמטיקה בכל אחד מן התארים הללו, למיטב ידיעתי בלימודי ההנדסה בדרך כלל נדרשת רמה גבוהה יותר של מתמטיקה מאשר בתואר במערכות מידע, וכן היקף הקורסים המתמטיים בתואר מעט נרחב יותר. ציינת שיש ברשותך בגרות במתמטיקה ברמת 3 יחידות, כך שלמיטב הבנתי בשני המקרים תידרש לגשת למכינה במתמטיקה או לקורס השלמה, הדרישות עשויות להשתנות ממוסד למוסד. המכינה תסייע לך להשלים פערים ולהגיע לרמה הנדרשת במתמטיקה באותו התואר.
לא ניתן לומר באופן מכליל מי משני המסלולים הללו "עדיף" יותר, מכיוון שמדובר בבחירה אישית שלך, אשר תלויה בנתונים האישיים שלך, בשאיפות המקצועיות שלך, בתחומי העניין שלך, ובמרכיבים נוספים. כדי להתמקד, תוכל לשאול את עצמך היכן אתה רואה את עצמך עובד אחרי התואר, באילו סוגי תפקידים, ומה הדגשים המעניינים אותך. בהתאם לתשובות, תוכל לבחון באופן יותר ממוקד מסלולי לימוד שונים ולבחור ביניהם.
צירפתי בתחתית תשובתי טופס יצירת קשר, אני ממליצה לך למלא את פרטייך האישיים ונציגינו יצרו איתך קשר ויסייעו לך לבחור במסלול הלימודים המתאים לך.