שאלה על היבחנות בכיתה י` ואופציה להיבחן ללא ציון מגן
שאלה על היבחנות בכיתה י' ואופציה להיבחן ללא ציון מגן
נתנאל (בדוי)
1 תגובות
שלום וברכה, אני בכיתה י' ואני מחונן, אני לומד בבית לבגרות 571 במתמטיקה ואני רוצה לגשת אליה השנה. ביקשתי מבית הספר לאפשר לי לגשת אך הם אמרו שרק אחרי שאעשה את כל המבחנים של יא' והמתכונות הם יאפשרו לי לגשת (בתנאי שאקבל מעל 90 בממוצע). ראיתי חוזר מנכל שאומר שתלמיד מחונן שלומד עצמאית יכול לגשת לבגרות ללא ציון מגן, מנהל התיכון שלי שלח הודעה למשרד החינוך כדי לאמת את הדברים איתם והם אמרו שהם מעדכנים את החוזר כך שתלמיד מחונן לא יוכל לגשת ללא ציון מגן. האם אני יכול לדרוש לגשת ללא ציון מגן כי עד עכשיו ממש היה כתוב בחוזר שאפשר לגשת ללא ציון מגן? והאם ישנה דרך אינטרנית שאוכל לגשת ללא ציון מגן? האם אני יכול לבקש מבית הספר להביא לי 2-4 מתכונות ולשקלל את הציון מגן שלי לפיהם? ואשמח לשמוע עוד פרטים על דרך שאוכל לגשת השנה לבגרות במתמטיקה מלמידה מהבית (נבחן צעיר).
תודה רבה רבה! אתם עושים שירות מדהים ועוזרים מאוד לתלמידים!
מ
מנהל הפורום
בחינות בגרות למחוננים - נבחן צעיר
שלום נתנאל,
משאלתך לא הצלחתי להבין אם אתה לומד בבית במסגרת חינוך ביתי, או שאתה לומד בבית ספר על-יסודי. למיטב ידיעתי, משרד החינוך אינו מאפשר לתלמידים הלומדים בחינוך ביתי לקחת חלק בתכניות "נבחן צעיר" לבחינות הבגרות. אותם התלמידים יכולים לגשת למבחני הבגרות כנבחנים אקסטרניים, הגיל המינימלי לפתיחת תיק נבחן אקסטרני הוא 16 שנים. כאשר ניגשים כנבחן אקסטרני אין ציון מגן, והציון נקבע רק על סמך ההישגים בשאלון הבגרות עצמו.
אם אתה לומד במוסד חינוכי על-יסודי מוכר תוכל לגשת לבחינות הבגרות כנבחן אינטרני בכפוף לקבלת אישור מן האגף לתלמידים מחוננים, בכפוף לעמידה בכל התנאים שמציב משרד החינוך. במסגרת תבחיני משרד החינוך להיבחנות כנבחן צעיר מכיתה י' ומעלה, יש צורך ללמוד במוסד חינוכי רשמי, לקבל אישור להיבחנות מוקדמת מטעם מנהל בית הספר שבו אתה לומד, להשלים את תכנית הלימודים הנדרשת באותו המקצוע, ולהציג אישורים של מחנך הכיתה ושל היועצת בבית הספר. כמו כן, נדרש ממוצע 90 ומעלה במקצוע, למעט מקרים של תלמיד אשר לומד באופן עצמאי. אני מציעה לך לפנות לאגף למחוננים במשרד החינוך בעניין זה ולברר את הזכאות שלך להיבחנות בבגרות במתמטיקה. אם אתה לומד בבית ספר על-יסודי, תוכל לגשת גם אל מנהל בית הספר או אל רכז המתמטיקה, ולבקש שיסייעו לך בפנייה למשרד החינוך. מכיוון שציון המגן מוענק על ידי בית הספר על סמך בחינת המתכונת וההישגים במהלך השנה, בית הספר יוכל לתת לך מידע מדויק יותר לגבי האפשרות לגשת עם או ללא ציון מגן, במידת האפשר.