מחפשת מימון חלקי או מלגה ליחידנית סטודנטית לתואר שני
מחפשת מימון חלקי או מלגה ליחידנית סטודנטית לתואר שני
עינב
1 תגובות
אני יחידנית פלוס 2 בנות חמודות. התחלתי תואר שני מרחוק באוניברסיטה בסקוטלנד בתכנית ספציפית מאד לשיקום קטועים ופרוטזות. אני עובדת כפיזיותרפיסטית בבית הלוחם ובבית חולים וולפסון וגם חברה בהסתדרות. קיבלתי הזמנה להתנסות של חודש בוינה. ואני מחפשת מימון חלקי לשהות שלי שם. אולי תוכלו לייעץ לי למי אני יכולה לפנות ?
מ
מנהל הפורום
מלגות לתואר שני והתנסות בחו"ל
שלום עינב,
למיטב ידיעתי, מרבית המלגות לתואר שני ולמימון מחקר מתייחסות ללימודים המתקיימים במוסדות אקדמיים מוכרים בישראל. מכיוון שהתואר בו את לומדת, וכן ההתנסות אליה התקבל, מתקיימות בחו"ל, תוכלי לנסות לבדוק האם התכנית בה את לומדת מוכרת במסגרת המלגות לישראלים ללימודים בחו"ל של משרד החוץ, המוענקות במסגרת ההסכמים הבילטרליים בין ישראל למדינות שונות בעולם, בהן נכללות גם אוסטריה ובריטניה, לשם כך עלייך לפנות אל משרד החוץ או אל השגרירות הזרה הרלוונטית בארץ, ולהתעניין האם באפשרותך לקבל מלגה עבור מסלול הלימודים הספציפי אליו התקבלת, אדגיש כי המלגות הללו אינן בהכרח מוענקות בכל המקרים, והדבר תלוי בהכרה של משרד החוץ במוסד האקדמי בו את לומדת, וכן בקריטריונים נוספים כגון גיל, אופי הלימודים, וכדומה. נוסף על כך, אני ממליצה לך לפנות אל המוסד האקדמי בו תתקיים ההתנסות, וכן אל האוניברסיטה בסקוטלנד בה את לומדת, ולברר לגבי אפשרויות המימון והמלגות המוצעות במסגרת זו.