שלום, אני מנסה לעזור לאישתי להתמקד באיזה תחום היא רוצה להתפתח.יש לה ממוצע בגרויות 117 בתל אביב ופסיכומטרי 612, היא מתעניינת בגוף האדם וסקרנית מאוד, רצתה ללמוד פיזיותרפיה אבל הפסיכומטרי לא מספיק. היא אוהבת לנתח התנהגות של אנשים ומה מוביל אותם לבצע את מה שהם מבצעים אבל לא בפן הטיפולי. הצעתי לה תואר בקרימינולוגיה/מדעי ההתנהגות אבל אני לא יודע אם באמת יש משרות בשוק בתחומים הללו ואם זה מה שהיא מכוונת אליו בכלל. היא אוהבת לקרוא ספרי פסיכולוגיה כמו "אולי כדאי לך לדבר עם מישהו" או "נרשם בגוף", "לקפוץ למים", "מוקף באידיוטים" ועוד ספרים דומים, אז נראה שזה מה שמעניין אותה השאלה אם יש תחום שנוגע במקומות האלה בצורה שהיא לא טיפולית. אני זוכר שפעם בצבא היה תפקיד "מאבחנת פסיכוטכנית" ועושה רושם שזה משהו שעשוי לעניין אותה, אם יש דבר כזה באזרחות.....
מ
מנהל הפורום
בחירת לימודים בתחומי הייעוץ ומשאבי האנוש
שלום תומר,
אם אשתך מתעניינת במקצועות ההתנהגות והפסיכולוגיה, אולם לא מעוניינת לעסוק בהכרח בטיפול, יש מספר כיווני לימודים וקריירה אשר עשויים להתאים לה. אדגיש כי רק היא יכולה לדעת באמת מה מתאים לה, והתחומים שאני מציעה כאן הם בגדר כיוונים לחשוב עליהם בלבד. ייתכן גם שכדאי לאשתך לגשת לאבחון תעסוקתי שבו יוכלו לסייע לה למקד את תהליך בחירת הלימודים.
מקצוע המאבחנת הפסיכוטכנית שציינת בשאלתך קרוב ביותר לתחום משאבי האנוש. מקצוע משאבי האנוש עוסק בניתוח ובאבחון של תהליכים בסביבה הארגונית ובעסקים, וניהול כל הנוגע להון האנושי של הארגונים, החל מגיוס של מועמדים פוטנציאליים ומיונם, דרך בניית הדרכות לעובדים ולמנהלים, ועד לתחומים כגון ניהול וניתוח חוויית העובד, הערכת ביצועי עובדים, ועוד. ניתן ללמוד את תחום משאבי האנוש לתואר ראשון, ולאחר מכן להשתלב בתפקידים כגון מיון וגיוס, רווחת עובדים, תפקידי אבחון במכונים, וכדומה. בהמשך, אם היא מעוניינת, היא תוכל להמשיך לתואר שני בתחומים רלוונטיים כגון ייעוץ ארגוני או התנהגות ארגונית, וכך להרחיב את אפשרויות התעסוקה. אם היא מתעניינת בתחום הפסיכולוגיה הארגונית, מסלול לימודים אפשרי נוסף הוא להתחיל מלימודי פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות ולאחר מכן להמשיך לתואר שני רלוונטי, כגון תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית או תעסוקתית.
צירפתי בתחתית תשובתי קישור לטופס יצירת קשר. אני ממליצה לאשתך למלא את פרטיה בטופס, ונציגינו יצרו איתה קשר ויסייעו לה לבחור את המסלול המתאים לה.