אני רוצה ללמוד הנדסה אזרחית בבן גוריון ואני מתחיל עכשיו פסיכומטרי ומסיים אותו במרץ ואז אני צריך לעשות 4 מתמטיקה, השאלה האם אני אצליח להירשם לאוקטובר 26? והאם לא כדאי פשוט לעשות את המכינה שלהם וזהו? (והאם היא דורשת פסיכומטרי?) ובמידה ואני עושה את המכינה שלהם מתי אני מתחיל ללמוד ?
מ
מנהל הפורום
מכינות להנדסה באוניברסיטת בן-גוריון
שלום יותם,
למיטב ידיעתי, נכון לעתה הרישום לשנת תשפ"ז באוניברסיטת בן-גוריון סגור, וצפוי להיפתח במהלך חודש פברואר 2026. מועדי סגירת הרישום משתנים משנה לשנה, אולם בדרך כלל מדובר על חודשי הקיץ, כאשר בכל מקרה עדיף להקדים ולהירשם ככל האפשר.
בנוגע למכינות של אוניברסיטת בן-גוריון, ישנם מספר מסלולי מכינה, המכינה להנדסה ומדעים מדויקים כוללת מסלול מתמטיקה ופיזיקה ברמת 5 יחידות לימוד, ומסלול מתמטיקה ברמת 4 יחידות לימוד ופיזיקה ברמת 5 יחידות לימוד. תנאי הקבלה למכינה משתנים ממסלול למסלול, וכוללים דרישה לסיום 12 שנות לימוד ולתעודת בגרות עם לפחות 7 יח"ל, בגרות במתמטיקה 5 יחידות בציון עובר או 4 יחידות בציון 70, או לחלופין קדם מכינה או קורסי הכנה במתמטיקה. כמו כן, יש צורך בציון אנגלית ועברית באמצעות פסיכומטרי או לחלופין אמירנ"ט ומבחן יע"ל. חשוב להדגיש כי תנאי הקבלה למכינה משתנים מעת לעת.
משך המכינות הינו כתשעה חודשים. באופן כללי, באוניברסיטת בן-גוריון משריינים מקום בתואר הראשון לתלמידי המכינה אשר מסיימים את המכינה בהצלחה במועדי א', ועומדים בכל תנאי הקבלה. עם זאת, מכיוון שטרם התפרסמו המועדים הסופיים לגבי ההרשמה לשנת תשפ"ז ולשנת תשפ"ח, אני ממליצה לך לפנות אל אוניברסיטת בן-גוריון ולהתעניין לגבי האפשרויות העומדות בפנייך בכל הנוגע לקבלה לתואר בהנדסה אזרחית. כמו כן, אתה מוזמן למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אותו צירפתי בתחתית תשובתי, ונציג מטעמנו ייצור איתך קשר.