שלום, אני תלמידה בכיתה י"א, בחמש יח"ל מתמטיקה והציונים שלי כרגע הם לא מאוד טובים, מה שגורם לי לחשוב שציון המגן שלי הולך להיות נמוך. על פי חוזה מנכ״ל אפשר לשפר את המגן, אבל רק לאחר 50 שעות של למידה מחדש של החומר, ואז הציון של המגן החדש הוא מספר אחוזים המגן הישן ועוד משהו שלא ממש הבנתי. מכיוון שהציון למגן יכול להישלח עד 5 ימים לפני הבגרות החיצונית, לא הבנתי איך יש אפשרות לשפר את המגן לפני שישפיע על ציון הבגרות, ומתי אמורים לשפר אותו. בנוסף, רציתי לשאול, הציון של המגן משפיע על הבגרות גם לאחר סיום הלימודים? אם אני מנסה לשפר את הציון בגרות.
מ
מנהל הפורום
שינויים וערעורים לגבי ציון המגן במתמטיקה
שלום תמר,
למיטב ידיעתי, כל עוד את ממשיכה ללמוד באותו בית ספר, יש באפשרותך לשפר את ציון המגן באמצעות תהליך לימודי נוסף בבית הספר, לאחר שתלמדי מחדש לפחות מחצית (50%) משעות הלימודים הרלוונטיות לשאלון בו את מעוניינת לשפר ציון, וזאת בכפוף להיבחנות מחדש ולעמידה בכל המטלות. ניתן לבצע תהליך זה עד סוף י"ב. אני מציעה לך לגשת לרכז המתמטיקה בתיכון שלך ולהתעניין לגבי האפשרות הזו.
לגבי ערעור על הציון במגן, ישנה אפשרות לערער על ציון המגן עד חמישה ימים לפני בחינת הבגרות, את הערעור עלייך להגיש לרכז המקצוע במתמטיקה בבית הספר שבו את לומדת. הערעור יועבר לוועדה של אנשי צוות הכוללת את המורה למתמטיקה, מנהל בית הספר, והמחנך, ובהתאם להחלטתם נקבע אם לקבל את הערעור או לא. לאחר מועד הבגרות החיצונית אין אפשרות לשנות את ציון המגן.
לאחר סיום הלימודים בתיכון, מי שניגשים להשלים בגרויות אינם מחויבים לגשת למבחן מגן (שהוא מבחן פנימי של בית הספר). תלמידים המשלימים בגרויות אחרי התיכון ניגשים לבגרות ללא מגן, והציון המוענק להם הוא על סמך הציון בשאלון עצמו.