אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה, מעוניינת בהמשך הדרך ללמוד טיפול זוגי ומשפחתי, מה שמצריך תואר שני טיפולי. הממוצע שלי 80. מה ההמלצות לתואר שני שאפשר להתקבל אליו עם ממוצע זה ויסלול לי את הדרך למטרה?
מ
מר איש אבירם
תואר שני טיפולי
שלי.
התואר הראשון שלמדת, הוא טוב ונחמד, אל לא מועיל לנתיב שאת רוצה להגיע. ובכן מה עושים, הדרך הקצרה היא לנסות להתקבל לתואר שני בעבודה סוציאלית, (זה מורכב), במידה וזה לא צולח, לבדוק אפשרות להתקבל לעבודה סוציאלית למתקדמים, מסלול המיועד לבעלי תואר, לימודים של שנתיים + השלמות. ואם זה לא צולח, להרשם לעבודה סוציאלית, בשנה השלישית לבקש ולקוות להתקבל לעבודה מעשית בטיפול משפחתי זוגי. להקפיד בשיעורי הבחירה לקחת קורסים מתחום זה. ובתואר השני להתמחות בתחום. במסגרת האגודה לטיפול משפחתי זוגי, יש עתים שהם מעבירים מסגרת התמחות לתחום, לרוב באופן מוסדי, למחלקות של עו"סים. אגב, כבר עם סיום התואר הראשון את מוסמכת לעסוק בטיפול. הדרך השניה, היא לנסות להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה, כמובן עם השלמות. ומבחני סף. למרות שתנאי הקבלה האוניברסיטאים מציינים את הממוצע 76 כסף לתואר שני, בפועל זוהי פונקציה של כמות הנרשמים, ואזי הם מעדיפים לבחור את אלה: 1. המומלצים מהמערכת המוכרים להם. 2. בעלי הממוצע הגבוה ביותר. 3. בעלי קשרים (לא מזיק). מאחל לך הצלחה.
ש
שלי
תואר שני טיפולי
תודה על תגובתך. האם בבליותרפיה כתואר שני מאפשר להתקבל ללימודי טיפול זוגי / משפחתי או פסיכותרפיה?
מ
מר איש אבירם
בבליותרפיה
שלי.
שלי, לא כל תחום שמסתיים בתרפיה, שייך לאותה משפחה. בבליותרפיה מגיע מתחום החינוך בעיקר. אולי שלי כדאי, שתגשי להכוון תעסוקתי, שיעזור לך להתמקד יותר, ואז יהיה לך ברור לאיזה תרפיה את מתאימה? ואם בכלל. אני מציע לך גם לברר עם עצמך, למניעים שלך לעסוק בטיפול, את עשויה להיות מופתעת! בהצלחה