מה התנאי סף לקבלה ללימודים, האם חובה תואר ראשון ותעודת הוראה בחינוך המיוחד או שמספיק תואר בחינוך באופן כללי? יש לי אפשרות לנסות מסלול מקוצר חד חוגי במכללה וללמוד רק הוראת מדעים במקום מדעים+חינוך מיוחד ואני רוצה לדעת אם לקחת אותו לא יפריע לי להמשיך ללימודי תרפיה באמצעות בעלי חיים אחר כך
מ
מנהל הפורום
תנאי קבלה לקורס טיפול בעזרת בעלי חיים
שלום נחליה,
למיטב ידיעתי, קורס טיפול בעזרת בעלי חיים מיועד לבעלי תואר ראשון במקצועות טיפוליים וחינוכיים רלוונטיים, כגון תואר ראשון בפסיכולוגיה, תואר ראשון בחינוך מיוחד, תואר ראשון בעבודה סוציאלית, תואר ראשון במדעי ההתנהגות, תואר ראשון בחינוך רגיל, מקצועות פרא רפואיים, מדעי החברה, ועוד. כלומר, אין חובה בהכרח להיות בוגרת לימודי חינוך מיוחד ובעלת תעודת הוראה בחינוך המיוחד. לעיתים מי שאינם בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במקצועות טיפוליים רלוונטיים אחרים יידרשו לקורסי השלמה מסוימים במסגרת תנאי הקבלה לתכנית. אדגיש כי תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד ומעת לעת. לימודי התעודה בטיפול באמצעות בעלי חיים מתקיימים במוסדות שונים ובהם ביחידה ללימודי חוץ של מכללת אורנים (קריית טבעון), מרכז בולבי (מושב אלישמע), מרכז י.נ.ר (ירושלים ובאר שבע), מרכז אופק (ברחבי הארץ), ועוד. את מוזמנת לקרוא עוד על הקורס במאמר אותו קישרתי בתחתית תשובתי.