שלום אשמח לדעת איזה מלגות אני יכולה לקבל ואיך עושים זאת? נ.ב אמרו לי בהרצוג שאפשר ממשרד החינוך ומילוגרם אני לא יודעת איך ומה זה מילוגרם אשמח לעזרה בתודה מראש ויום טוב
מ
מנהל הפורום
מלגת מל-GO ומלגות לסטודנטים לחינוך
שלום שולי,
לא ידוע לי על מלגה בשם מילוגרם, ייתכן שהכוונה היא למלגת משרד החינוך, אשר בעבר הופעלה על ידי חברה בשם מילגם. עם זאת, לפני מספר שנים חל שינוי בתפעול המלגה, וכיום היא נקראת מלגת "מל-GO". המלגה מוענקת לסטודנטים לתואר ראשון או מכינה קדם אקדמית במוסדות המוכרים על ידי המל"ג, או ללימודי הנדסאי וטכנאי במוסדות המוכרים על ידי מה"ט. המלגה מוענקת על בסיס סוציו-אקונומי, ובהתאם לקריטריונים כגון יישוב מגורים, הכנסה, שירות צבאי, ואזור עדיפות לאומית. שימי לב שההרשמה למלגת מל-GO סגורה כעת, ותיפתח רק במהלך חודש דצמבר. הגשת הבקשות למלגה זו יתבצעו באופן מקוון דר אתר ייעודי של המלגה.
אציין כי קיים מגוון רחב של מלגות נוספות אשר מתאימות לסטודנטים לחינוך. אלו כוללות בין היתר את מלגות חינוך לפסגות, מלגות אור לחינוך, ועוד. מוענקות גם מלגות הצטיינות וסיוע מטעם המוסדות האקדמיים עצמם, ולכן כדאי לפנות אל דקנאט הסטודנטים במוסד בו את לומדת או מתכוונת ללמוד ולהתעניין לגבי מלגות להן את זכאית.
כמו כן, צירפתי עבורך קישור ללוח המלגות שלנו, בו תוכלי למצוא מעל 1,000 מלגות שונות, ובו תוכלי לחפש את המלגות המתאימות לך.