שלום, אני עכשיו באמצע תואר בסיעוד, רוצה להמשיך לרפואה, אשמח לדעת עד כמה תעודת בגרות קריטית להתקבלות, כי יש לי תעודת בגרות רק לא הכל 5 יחידות ואין לי את כל המגמות הדרושות, וכן פסיכומטרי מה ציון דרוש להתקבלות? [שואלת כי אני רוצה 4 שנתי ואמרו לי שפחות מסתכלים על נתונים אלו כשעושים מסלול זה]
מ
מנהל הפורום
קבלה לתכנית הארבע שנתית ברפואה
שלום נועה,
למיטב ידיעתי, התכנית הארבע שנתית ברפואה הינה תכנית לאקדמאים בעלי תואר ראשון, ולכן תנאי הקבלה אליה פחות מתבססים על ההישגים בפסיכומטרי או בתעודת הבגרות, אלא מתמקדים בעיקר בהישגים האקדמיים בתואר הראשון, בקורסי הליבה, במבחני המיון, ובקריטריונים נוספים. בעיקרון, ניתן להתקבל לתכנית זו גם ללא פסיכומטרי (כגון מי שהתקבלו לתואר הראשון שלהם ללא פסיכומטרי). כדי להתקבל לתכנית הארבע שנתית ברפואה, יש לעמוד בין היתר בתנאי הקבלה הבאים: תואר ראשון במקצועות המתאימים בממוצע 80 ומעלה; ציון 75 ומעלה בקורסי הליבה; פטור אקדמי באנגלית; מעבר מבחני מו"ר ומרק"ם; מעבר מרכז ההערכה; מילוי השאלון הביוגרפי; מעבר מבחן ידע ושאלוני מצבים; הצהרת בריאות; ועוד.
התכנית מתקיימת במוסדות האקדמיים הבאים: אוניברסיטת אריאל, אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן), אוניברסיטת תל-אביב, ואוניברסיטת רייכמן (הרצליה). צירפתי עבורך בתחתית תשובתי קישור למאמר ובו מידע נוסף על התכנית הארבע שנתית ברפואה.