שלום , אני בת 44, עוסקת בתחום הכושר כ22 שנים - מדריכת סטודיו במספר תחומים. במקביל, בעלת תואר שני במתמטיקה ועוסקת בתחום. מעוניינת ללמוד פיזיותרפיה תואר ראשון. האם אני צריכה להוציא פסיכומטרי מחדש? יש מצב שיקבלו אותי ללימודים על סמך התארים שלי? מכיוון שאין הלימה בין מתמטיקה לפיזיולוגיה. תודה רבה.
מ
מנהל הפורום
תנאי קבלה לתואר ראשון בפיזיותרפיה לאקדמאים
שלום מורן,
למיטב ידיעתי, אקדמאים המעוניינים לקבל תואר ראשון בפיזיותרפיה נדרשים ללמוד תואר ראשון נוסף ומלא, מתחילתו ועד סופו, כדי לקבל את הרישיון לעיסוק במקצוע מטעם משרד הבריאות. אציין כי לא ניתן לקבל פטורים או לקצר את משך הלימודים על סמך הלימודים הקודמים. לימודי הפיזיותרפיה מתקיימים במוסדות האקדמיים הבאים: אוניברסיטת חיפה, המכללה האקדמית צפת, אוניברסיטת תל-אביב, ואוניברסיטת בן-גוריון.
תנאי הקבלה ללימודי הפיזיותרפיה לאקדמאים הינם זהים לתנאי הקבלה הרגילים לתואר הראשון בפיזיותרפיה, ללא תלות בגילו של המועמד או בהשכלתו הקודמת. באופן כללי, כל המועמדים מחויבים להציג ציון בפסיכומטרי כחלק מתנאי הקבלה. עם זאת, בחלק מן המוסדות האקדמיים ישנה אפשרות כי ממוצע הציונים בתואר יחליף את הציון בפסיכומטרי בחישוב ציון הסכם. הדבר תלוי בשיקולי המוסד האקדמי ומחייב ממוצע גבוה בתואר הראשון ואישור מיוחד של ועדת הקבלה. למיטב ידיעתי, המוסדות המציעים אפשרות זו הינם אוניברסיטת אריאל ואוניברסיטת חיפה, עם זאת, אני ממליצה לך לפנות אל אותם המוסדות ולברר לגבי אפשרויות הקבלה העומדות בפנייך בהינתן לימודייך הקודמים.
את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אליו קישרתי בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו עמך קשר כדי לסייע לך בבחירת המסלול המותאם לך.