מתלבטת בין תואר במדעי הכימיה והביולוגיה (חד חוגי) לבין תואר במדעי החיים אוניברסיטה העברית.
אני רוצה השנה להתחיל ללמוד באוניברסיטה העברית, ואני מתלבטת איזה תואר לשים בעדיפות הראשונה, ומה באמת עדיף, באיזה תואר תחום העבודה יותר טובה. אני מתעניינת יותר בכימיה ובביולוגיית גוף האדם בעיקר, גנים וכולי. גם התואר בביוכימיה ומדעי המזון מאוד מעניין, אבל אני לא יודעת כמה זה יהיה מעניין מספיק בשביל ללמוד את זה 3 שנים. אשמח לייעוץ.
מ
מנהל הפורום
כימיה וביולוגיה, מדעי המזון, או מדעי החיים
שלום סברין,
התואר הראשון במדעי הכימיה והביולוגיה מקנה בסיס ידע להמשך לתארים מחקריים בתחומים כגון תהליכים ביולוגיים, תכנון תרופות, זיהוי מטרות תרופות, ועוד. התואר הראשון בביוכימיה ומדעי המזון מתאים למעוניינים להשתלב בקריירה בתעשיות המזון והביו-טק, וכן למעוניינים להמשיך למחקר בתחום הביוכימיה. הלימודים מקנים ידע מדעי נרחב הנדרש לאנליזה ולטכנולוגיה של מזון, ולאחריהם ניתן להשתלב בתפקיד טכנולוג מזון, או להשתלב במחקר ופיתוח בתעשיית התרופות והמזון (יש להמשיך לתארים מתקדמים כדי לעסוק במחקר). התואר הראשון במדעי החיים מקנה ידע מדעי רחב, המאפשר להמשיך לתארים מתקדמים ולהשתלב במחקר, או לעסוק בתחומים כגון בקרת איכות בתעשייה הביוטכנולוגית, תועמלנות ביוטכנולוגית, ואיכות הסביבה. במרבית המקרים יש להמשיך לתואר שני ושלישי כדי להשתלב בתעסוקה והתואר הראשון אינו מספיק לשם כך.
אדגיש כי בסופו של דבר, בחירת מסלול הלימודים היא בחירה אישית שלך, רק את יכולה לדעת באמת איזה מסלול מתאים לך, בהתאם למטרות וליעדים שאת מציבה לעצמך בהמשך הדרך. תוכלי לשאול את עצמך היכן את רואה את עצמך עובדת? באילו ענפים היית רוצה להעמיק? האם את מעוניינת להמשיך לתארים מתקדמים? התשובות שתשיבי על השאלות הללו יוכלו לסייע לך בבחירת הלימודים.
כמו כן, צירפתי עבורך בתחתית תשובתי קישור לסקר הסטודנטים הרשמי שלנו, ובו תוכלי לקרוא חוות דעת של עשרות אלפי סטודנטים במסלולי הלימוד השונים, באפשרותך לחפש את המסלולים המעניינים אותך, לקרוא מה כתבו הסטודנטים שלמדו בהם על הלימודים, וכך לערוך השוואה ולקבל נקודת מבט נוספת.