שלום רב , אני בוגרת תואר ראשון בחינוך מיוחד במכללת לוינסקי , וכיום עובדת בגן ילדים עם שיתוק מוחין - ומעוניינת לדעת האם המסלול יכול להתאים גם לעבודה עם ילדים ותלמידים עם מוגבלות שכלית והרצף האוטיסטי? אני רואה שהדגש הוא על ארגונים עסקיים וחברות הייטק, ולאו דווקא עולם החינוך המיוחד, קראתי כי ישנו פרקטיקום - האם תהיה אפשרות להתמחות בארגונים כמו מטח, מכון מופת וכו'? והאם יש אפשרות לעשות תזה בתחום? בהקשר הפסיכו-חינוכי ולאו דווקא ארגוני עסקי?
תודה, איילין
מ
מנהל הפורום
תואר שני בטכנולוגיות למידה ומחקר בחינוך המיוחד
שלום איילין,
התואר השני בטכנולוגיות למידה מתמקד בפיתוח ובהטמעה של טכנולוגיות חדשניות במערכות חינוכיות (בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי), ועוסק גם בשילוב טכנולוגיה במערכות ארגוניות. כלומר התואר עשוי להתאים הן לאנשי חינוך, והן למנהלי הדרכה בארגונים עסקיים (או למעוניינים להשתלב בתפקידים הללו), מרבית התארים כוללים קורסים בשני תחומי הידע הללו, לעיתים עם אפשרות בחירה בהתאם למטרות האישיות והמקצועיות של כל סטודנט.
בנוגע לאפשרות ללמוד במסלול מחקרי עם תזה: ישנם מוסדות המאפשרים לבחור בין מסלול עם תזה לבין מסלול לא תזה, אולם ישנם מוסדות שבהם לא ניתן לכתוב תזה והלימודים מתקיימים במסלול ללא תזה בלבד. לרוב, נושא התזה נבחר על ידי הסטודנט לאחר אישור המוסד האקדמי, ובכפוף לתחומי המחקר של הסגל הבכיר באותו המוסד.
בנוגע לביצוע הפרקטיקום, התואר כולל פרקטיקום או פרויקט גמר, שבו עובדים על פתרונות טכנולוגיים חינוכיים. האפשרות להתמחות בארגון מסוים נתונה לשיקול דעתו של המוסד האקדמי, ולכן אני ממליצה לך לפנות אל המוסדות שבהם את שוקלת ללמוד ולשאול לגבי האפשרויות העומדות בפנייך בביצוע הפרקטיקום בארגונים המעניינים אותך (תוכלי גם להתעניין לגבי תחומי המחקר של הסגל באותם המוסדות, ולבחון האם ישנו מנחה אשר יוכל להדריך את התזה שאת מעוניינת לכתוב).
התואר השני בטכנולוגיות למידה מתקיים במוסדות הבאים: אוניברסיטת חיפה, מכללת סמינר הקיבוצים (תל אביב), האוניברסיטה הפתוחה, המכללה האקדמית רמת גן, ועוד.
צירפתי עבורך בתחתית תשובתי קישור למאמר ובו מידע נוסף על התואר השני בטכנולוגיות למידה.