שלום רב, אני בעלת תואר שני בחינוך המיוחד וסיימתי לימודי פסיכותרפיה דינמית בבר אילן, אני מעונינת לעבור לתחום הטיפול וחסר לי תואר שני טיפולי כמו טיפול באומנות או עבודה סוציאלית, איך אוכל לעשות את המעבר במעט זמן? תודה
מ
מנהל הפורום
השלמה לתואר שני בתחום הטיפולי
שלום ענת,
אם את מעוניינת להשלים את לימודייך לתואר שני בתחום הטיפולי, עומדות בפנייך מספר אפשרויות. תכנית ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית לבעלי תארים מתחומים אחרים הינה תכנית אשר מאפשרת לבעלי תואר ראשון או שני בתחומים שאינם עבודה סוציאלית להשלים לתואר השני בעבודה סוציאלית, בתום התכנית מקבלים תואר שני בעבודה סוציאלית ואפשרות להירשם בפנקס העובדים הסוציאליים. אורך תכנית זו הינו 3 שנים, כאשר בשנה השנייה מתחילה גם ההתנסות המעשית. התכנית מתקיימת במוסדות הבאים: אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן), האוניברסיטה העברית (ירושלים), אוניברסיטת תל-אביב, ועוד.
אפשרות נוספת העומדת בפנייך הינה ללמוד תואר שני בטיפול באמנות. קבלה למסלול זה כרוכה בהשלמות בתחומי האמנות והפסיכולוגיה, היקף ההשלמות הללו משתנה בהתאם לרקע הקודם ולפריסת לימודי ההשלמה, ובאופן כללי נדרשים 7 קורסי ליבה בפסיכולוגיה ו - 500 שעות באמנות (בעת ההרשמה נדרש אישור על 200 שעות מתוכן לפחות). לאחר מכן תוכלי להמשיך לתואר עצמו שאורכו כשנתיים. ניתן ללמוד תואר שני בטיפול באמנות במוסדות הבאים: אוניברסיטת חיפה, סמינר הקיבוצים (תל אביב), הקריה האקדמית אונו (קריית אונו), ועוד.
צירפתי בתחתית תשובתי קישור למאמר ובו מידע נוסף על תכנית ההשלמות לתואר שני בעבודה סוציאלית, לבעלי תארים בתחומים אחרים.
פטור מקורסים בלימודים קודמים
בהמשך לשאלתי, האם יוכלו להכיר במספר קורסים שעשיתי במהלך שנים אלו כמו בפסיכולוגיה התפתחותית ומבוא לפסיכולוגיה בתואר הראשון והשלמות שעשיתי במסגרת לימודי לתעודה בפסיכותרפיה דינמית, כמו תיאוריות אישיות ופסיכופתולוגיה, על מנת לקצר את משך זמן הלימודים? תודה , ענת
מ
מנהל הפורום
קבלת פטורים על סמך הלימודים הקודמים
שלום ענת,
למיטב ידיעתי, ההחלטה לגבי מתן פטורים על סמך לימודים אקדמיים קודמים נתונה לשיקול המוסד האקדמי, לכל מוסד יש תקנון משלו בעניין והנהלים עשויים להשתנות ממוסד למוסד. אני ממליצה לך לפנות אל המוסד האקדמי שבו את מעוניינת ללמוד ולברר לגבי האפשרויות העומדות בפנייך לקבל פטורים על סמך הקורסים שלמדת בתחום הפסיכולוגיה. כמו כן, את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר ונציגינו יצרו עמך קשר כדי לסייע לך בבחירת מסלול הלימודים.