אני מחפשת מה ללמוד, ושמעתי על תחום בשם SEO - קידום אתרים. 1. למי זה מתאים? 2. האם זה תחום שיש בו ביקוש? 3. האם אפשר לעבוד בזה בלי תואר? קורס בלי ידע קודם מספיק כדי להתחיל? או שכדאי ללמוד כמה קורסים ולשלב עם עוד תחום? 4. האם העבודה דורשת התעסקות עם תכנות? 5. אני מעדיפה לעבוד כשכירה. האם זה מתאים לי?
מ
מנהל הפורום
קורס SEO והשתלבות בעבודה בקידום אתרים
שלום מיילי,
תחום קידום האתרים (SEO) מתאים לבעלי עניין בדיגיטל ובשיווק, לאנשים דינמיים ויצירתיים ובעלי יכולת לחשוב "מחוץ לקופסה", אולם גם סבלניים, דייקנים, ובעלי יכולת להתמודד עם לוחות זמנים עמוסים ועם דד-ליינים. לגבי הביקוש בתחום, קיים ביקוש למקדמי אתרים בשוק העבודה, ובאופן כללי למקצועות הדיגיטל.
ניתן לעבוד בתחום ה - SEO ללא תואר, כמחצית מן העובדים במקצוע זה הינם בעלי תואר ראשון (בתחומים כגון שיווק, פרסום, תקשורת, מנהל עסקים, וכדומה), אולם רבים משתלבים במקצוע גם ללא תואר, לאחר לימודי תעודה (קורסים). מרבית המעסיקים מקנים עדיפות לניסיון על פני התואר, אך עם זאת, SEO הוא תחום שבו ניתן להשתלב בתעסוקה גם ללא ניסיון קודם. הקורסים יכולים להוות פתיחת דלת לתפקידים ראשונים בשוק העבודה, וקיימות משרות המתאימות גם למתחילים בלי ניסיון.
מבחינת סל הכלים שעמו את יוצאת לשוק העבודה, תמיד כדאי להגיע עם מגוון רחב ככל האפשר של מיומנויות, ולכן תוכלי לשקול לשלב בהכשרתך גם תחומים נוספים כגון ניהול מדיה חברתית (ניהול סושיאל), בניית אתרים, ועוד. מומלץ מאוד גם להתמקצע בכלי AI (בינה מלאכותית) הרלוונטיים לעוסקים בשיווק דיגיטלי, ומהווים את אחד השינויים המשמעותיים והדרמטיים בתחום השיווק, ובשוק העבודה באופן כללי.
מבחינת אופיו של המקצוע, ישנו עיסוק מסוים בתוכנות, ונדרשת רמה בסיסית של שליטה בקוד, אך לצד הממד הטכני המקצוע משלב גם מידה רבה של יצירתיות וכתיבה. כפי שהזכרתי, גם שליטה בכלי AI חשובה בתחום הזה בימינו.
בתחום ה - SEO ניתן לעבוד הן כשכירים והן כעצמאיים. רוב מקדמי האתרים (כ - 80%) הינם שכירים. בתור שכירה, תוכלי לעבוד בחברות בתחום קידום האתרים והשיווק הדיגיטלי ובמשרדי פרסום, או להשתלב כמקדמת אתרים בחברות בתחומים אחרים במשק, ולסייע לאותו ארגון לקדם את הנכסים הדיגיטליים שלו.
את מוזמנת לקרוא עוד על לימודי קידום אתרים במאמר שקישרתי עבורך בתחתית תשובתי.