שלום, נרשמתי לאוניברסיטת בן גוריון לתואר הנדסת תוכנה. לפני שנתיים ניסיתי לעשות אפיק מעבר באוניברסיטה הפתוחה, אבל החלטתי להפסיק אותו אחרי סמסטר אחד (יש לי רק קורס אחד בג'אווה בציון 70). שנה שעברה עשיתי את המכינה להנדסה של בן גוריון, והשנה שיפרתי את הפסיכומטרי שלי, ככה שעכשיו אני עובר את סף הקבלה לתואר (סכם הנדסה 532, יש לי 540; סכם כמותי 740, יש לי 754; מתמטיקה 5 בציון 80, יש לי 81. בנוסף יש לי פיזיקה 5 בציון 80 וכמותי 147). הבעיה שבגלל שעשיתי את הקורס באו"פ, אני טכנית נחשב למועמד עם רקע אקדמי ואני צריך לעבור דיון מיוחד במחלקה. לא מצאתי מידע בשום מקום על הוועדות האלה, ואין לי מושג מה הולך לקרות. יכול להיות שלא יקבלו אותי גם אם אני עובר את תנאי הסף? מישהו מכיר את הועדות האלה ויודע מה בוחנים שם?
מ
מנהל הפורום
ועדת קבלה לבחינת רקע אקדמי חלקי
שלום רז,
למיטב ידיעתי, את ההחלטה לקבלה לתואר הראשון על סמך לימודים אקדמיים חלקיים מקבלת ועדת הקבלה של המחלקה המתאימה במוסד האקדמי שאליו אתה מעוניין להתקבל. הועדה דנה בנתונים האקדמיים של כל מועמד, בהתאם להתאמתו לדרישות באוניברסיטה באותו המועד. בין היתר בוחנים בוועדה את גיליון הציונים מן הלימודים הקודמים, וכן את ציון הפסיכומטרי, ציוני הבגרות, את הרמה בעברית ובאנגלית, ואת התקינות האקדמית. אני ממליצה לך לפנות אל המוסד האקדמי כדי לוודא מה הן דרישות הקבלה שבהן עלייך לעמוד כדי להתקבל לתואר בהנדסת תוכנה, בהתבסס על לימודייך הקודמים.
קבלה עם רקע חלקי
יש עוד עניין שאני רוצה לברר: הועדות מהסוג הזה מתכנסות אך ורק על סמך מקום פנוי במחלקה? יכול להיווצר מצב שבו אני נשאר בהמתנה, ובמקביל מועמדים "רגילים" שעוברים את תנאי הסף מתקבלים אוטומטית עד שנגמרים המקומות; ואז בכלל לא יטרחו אפילו להסתכל על התיק שלי כי נגמר המקום?
מ
מנהל הפורום
קבלה עם רקע חלקי על בסיס מקום פנוי
שלום רז,
למיטב ידיעתי, קבלתם של מועמדים על בסיס רקע אקדמי חלקי מתבצעת בהתאם למספר המקומות הנותרים, כלומר על בסיס מקום פנוי, נוסף על המיון בהתאם להישגיהם האקדמיים, ובהתאם לשיקול דעתה של הוועדה. אני מציעה לך לפנות אל המוסד האקדמי שבו אתה מעוניין ללמוד כדי לקבל את הפרטים המלאים לגבי תהליך הקבלה והשיקולים הכלולים בו.