אני בת 45, מורה לאנגלית בחינוך היסודי. יש לי תואר ראשון ושני בחינוך. התואר השני שלי בפיתוח תכניות לימודים. אני אישה מאוד יצירתית, אוהבת אומנות. למדתי בעבר עיצוב פנים, אבל העיסוק עם קבלנים ולקוחות היה לי לא מדויק. עייפתי מהחינוך, מגבולות ושכר לא מתגמל. אני מתעניינת בלימודי גרפיקה/עיצוב אתרים/עיצוב משחקים/מוצר/אריזה. יש היצע גדול של קורסים ונראה שישנה עדיפות לאנשים עם תואר אקדמי בתחום האומנות/תקשורת חזותית. אשמח להכוונה
מ
מנהל הפורום
הסבה מקצועית מחינוך למקצועות העיצוב
שלום קרן,
אם את מתעניינת בהסבה מקצועית לתחום העיצוב, יש מגוון רחב מאוד של לימודי תעודה שעשויים להתאים לך. ציינת מגוון רחב למדי של מקצועות המעניינים אותך, ואכן תחום העיצוב כולל קשת רחבה מאוד של מקצועות, שלכל אחד מהם דגשים ונקודות ייחוד משלו. מבלי להכיר אותך, לא אוכל להמליץ לך איזה תחום כדאי לך ללמוד, אך תוכלי לנסות להשיב לעצמך על מספר שאלות כדי לבחור מסלול לימודים, כגון: אילו תחומים מסקרנים אותך במיוחד? במה את רואה את עצמך עוסקת לאחר הקורס? איזה אופי קריירה את מחפשת? וכדומה. מכיוון שציינת כי עייפת מעבודת ההוראה הפרונטלית, אציין כי במקצועות העיצוב ניתן לעבוד הן באופן עצמאי בסטודיו משלך, והן במסגרת צוותית בארגונים כגון בחברת הייטק, בחברת פרסום, וכדומה, כך שהיצע האפשרויות העומד בפנייך מגוון מאוד, והבחירה היא שלך בלבד, בהתאם למטרות וליעדים האישיים שלך.
בנוגע לקורסים עצמם, מרבית לימודי התעודה בעיצוב נפרסים על פני כחצי שנה עד שנה, מסלולים רבים מתקיימים בשעות אחר הצהריים או הערב. בדרך כלל, הלימודים יכולים להתאים גם למתחילים ללא ניסיון קודם, ובמהלכם תרכשי מיומנויות בעיצוב, תכירי תוכנות ייעודיות, וגם תבני תיק עבודות אישי, שהוא אחד המרכיבים החשובים בתהליך ההשתלבות בתעסוקה בתחום העיצוב.
אני מזמינה אותך למלא את פרטייך בקישור שצירפתי בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו איתך קשר כדי לסייע לך בבחירת המסלול המתאים לך.