היי בן 23 מתלבט על אחד מהתארים האלו, עשיתי 5 יח"ל קולנוע בתיכון ובנוסף הייתי מש"ק מולטימדיה בצבא, תמיד אהבתי לערוך וידאו גם עסקתי בזה כעבודה, עכשיו קיבלתי החלטה לעשות מזה תואר כעורך וידאו ראיתי שהסכומים לא בשמיים ולא שווה להשקיע את הזמן בלימודים לתואר הזה לאחר הבנה מזה תקשורת חזותית והייתי סגור על זה שאני נרשם למכינה ב HIT לתקשורת חזותית וללימודים שנה לאחר מכן פתאום התחלתי לתהות האם המקצוע הזה מתאים לי. אני לא מתחבר כל כך לציורים, איור מיתוג וסגנון הזה אלא יותר בעיצוב משחקים, AR/VR, עריכות וידאו וסרטים וכו' האם תואר בתקשורת חזותית הוא הנכון עבורי לדברים האלו או שווה ללכת לכיוון אחר? תודה
מ
מנהל הפורום
מסלולי לימודים להשתלבות בתחום עריכת הוידאו
שלום דדיאל,
אם אתה מעוניין בתחום עריכת הוידאו, ומגיע עם ניסיון קודם בעריכה מן השירות הצבאי, התואר הראשון בקולנוע עשוי לסייע לך להמשיך לפתח את הכישורים שברשותך, וגם לחשוף אותך לפרויקטים שונים במסגרתם תוכל להתנסות בפועל בעריכת סרטונים וסרטים קצרים. במקביל תוכל גם להכיר תחומים נוספים ביצירה הקולנועית והטלוויזיונית, כגון בימוי, צילום, הפקה, כתיבה, ועוד.
התואר הראשון בתקשורת חזותית כולל בדרך כלל קורסים מסוימים העוסקים בתחומים כגון טכנולוגיות AR ו - VR, ועיצוב משחקים וממשקים. עם זאת, זהו לא הדגש המרכזי בתואר, המתמקד בעיקר בעיצוב דיגיטלי וגרפי, והלימודים אכן כוללים ממד משמעותי של גרפיקה, מיתוג, ואיור.
התואר הראשון בתקשורת מתמקד בעיקר בתחומי המדיה החדשה, התקשורת השיווקית, והדיגיטל.
הבחירה היא שלך בלבד, בהתאם לתחומי העניין שלך ולמטרות המקצועיות העתידיות שלך. תוכל לשאול את עצמך היכן אתה רואה את עצמך עובד בשנים הקרובות, לאחר התואר? האם אתה רואה את עצמך ממשיך ומתפתח בתחומי העשייה שהתנסית בהם בתיכון ובשירות הצבאי, או דווקא הולך למסלול חדש? אם תשיב לעצמך על השאלות הללו, תוכל להתמקד בתהליך חיפוש מסלול הלימודים. כמו כן, אתה מוזמן להשאיר את פרטייך בטופס המקושר בתחתית תשובתי, ואחד מנציגינו ייצור עמך קשר כדי לסייע לך במציאת מסלול לימודים המתאים לך.