שלום, אני בת 21 לאחר צבא נמצא כעת בתהליך אבחון הפרעות קשב וריכוז. התבקשתי להציג תעודות מכל שנות הלימוד (כיתה א עד יב) וזאת על מנת להציג את התפקוד ולהראות כי מדובר בבעיה שצצה בצעירותי. אין ברשותי את התעודות מהיסודי. פניתי ראשונה למזכירות בית הספר היסודי ונאמר לי כי המערכת השתנתה מאז שלמדתי אצלם וכי אין ברשותם תעודות מלפני החמש שנים האחרונות. הופנתי למשרד החינוך וגם שם נאמר לי כי אין ברשותם. משם הופנתי לאגף החינוך של העירייה וגם אצלם אין את התעודות. אגף החינוך הפנה אותי מחדש למזכירות בית הספר. אשמח לעזרה אם מישהו יודע לאן אני יכולה לפנות על מנת לשחזר את התעודות מהיסודי!
מ
מנהל הפורום
מסמכים בתהליך אבחון הפרעות קשב
שלום נעה,
בהנחה שהן משרד החינוך והן בית הספר שבו למדת לא הצליחו לאתר את התעודות משנות לימודייך בבית הספר היסודי, לצערי אינני יכולה לחשוב על גורם אחר שיוכל לשחזר את אותן תעודות. האם ישנה אפשרות מבחינתך לבקש להגיש מסמכים אחרים לצורך אבחון הפרעות הקשב, שביכולתם להעיד על הפרעת הקשב בגיל צעיר? למשל, האם תוכלי להציג מכתבים ממורות שלימדו אותך באותה התקופה, הערכות של אנשי מקצוע אחרים מהתקופה, עדויות על הוראה מתקנת (אם עברת), וכדומה? כמו כן, תוכלי לנסות לפנות בעצמך למורות אשר לימדו אותך בבית הספר היסודי (או אנשי צוות נוספים מבית הספר), ולבקש מהן למלא את "השאלון למורה" אשר מופיע באתר המרכז הארצי לבחינות ולהערכה. רצוי לפנות ליותר ממורה אחת לצורך כך. בחלק מן המקרים, מכתבים מאותם אנשי חינוך יכולים לסייע באופן כלשהו בתהליך אבחון הפרעות הקשב.