שלום. שתי שאלות: 1. אני מתעניין במסלול של תעודת הוראה דרך מכללת 'אחיה' שממה שאני מבין לא מוכרת במל"ג. אני מנסה להבין אם יש משמעות לכך שהמוסד לא מוכר למל"ג מבחינת התקינות של התעודה. או שהתעודה שעושים במסלול הזה היא נתונה לקריטריונים של משרד החינוך ושוות ערך לתעודה שעושים במכללות שתחת המל"ג? אציין שבמסלול המדובר לאחר לימודי התעודה עושים השלמה לתואר ראשון בחינוך במכללה שתחת המל"ג. 2. האם יש מיגבלה חוקית להיות מורה לשל"ח אם את ההתמחות בתעודת הוראה עשיתי בחינוך מיוחד או בתושב"ע? תודה רבה!
מ
מנהל הפורום
תעודת מורה מוסמך ועבודה כמורה לשל"ח
שלום יוסף,
1) למיטב ידיעתי, במכון "אחיה" מעניקים תעודת "מורה מוסמך בכיר", ולא תעודת הוראה, המוסד אינו מוכר על ידי המל"ג. משרד החינוך אינו מאפשר לעבוד כמורים בבתי ספר ללא השלמות מתאימות של תעודת ההוראה והתואר הראשון. אם המסלול שבו אתה לומד כולל גם השלמה זו, ותסיים את לימודייך עם תואר ראשון ותעודת הוראה המוכרת על ידי משרד החינוך, ייתכן כי תוכל לבצע סטאז' במערכת החינוך ולהשתלב בקריירה כמורה. אני ממליצה לך לפנות למשרד החינוך כדי לברר האם המסלול שבו אתה לומד כיום מוכר על ידו.
2) בנוגע לתעודת ההוראה בשל"ח - כדי לקבל תעודת הוראה למקצוע זה, יש צורך בתואר ראשון במקצועות כגון לימודי ארץ ישראל, גיאוגרפיה, מקרא, היסטוריה, או סביבה, וכן בתעודת הוראה לחינוך העל יסודי (עם התמחות באחד המקצועות שציינתי לעיל). כמו כן, יש לעבור קורס משלים בשל"ח, ולהשלים שנת התמחות.