איך הבגרות מחושבת בתנאי הקבלה לאוניברסיטאות בארה"ב?
איך הבגרות מחושבת בתנאי הקבלה לאוניברסיטאות בארה"ב?
איתי
3 תגובות
היי אני רציתי לדעת עד כמה ציוני הבגרויות שלי רלוונטיים לקבלה לאוניברסיטאות בארה"ב, אני רוצה לעשות תואר בפיתוח משחקים (מקצוע שאי אפשר לעשות אליו תואר בארץ עד כמה שאני יודע) ואני רוצה לדעת איך האוניברסיטאות בחו"ל מתחשבות בציוני הבגרות שלי בהתחשב בזה שהשיטה שונה לחלוטין מהשיטה בארה"ב, לדוגמא האם זה משנה להם שאני מגביר פיזיקה ומדעי המחשב והאם זה באמת משנה מה הציון בגרות שאני אקבל במקצועות האלה וגם האם המקצועות היותר מקומיים (היסטוריה, תנ"ך, לשון) משפיעים בכלל על האם אני אתקבל לתוכנית כמו פיתוח משחקים באוניברסיטה מסוימת בארה"ב (ההנחה שלי שזה לא משפיע בכלל) ובנוסף האם הפסיכומטרי בארץ משפיע על כך? תודה!
מ
מנהל הפורום
חישוב תנאי הקבלה ללימודים בארצות הברית
שלום איתי,
למיטב ידיעתי, לציוני הבגרויות במקצועות השונים ישנה השפעה על ציון ה - GPA שאותו דורשים במוסדות הלימוד בארצות הברית. עם זאת, אופן החישוב משתנה ממוסד למוסד, וכל מוסד בארה"ב עשוי לחשב את ה - GPA באופן אחר. באופן כללי, בחלק מן המוסדות כן ניתן משקל למקצועות המוגברים, אולם לא בהכרח בכולם ולא באותו האופן. אני ממליצה לך לפנות באופן ישיר אל המוסדות שבהם אתה מעוניין ללמוד בארה"ב כדי לבדוק אם אתה עומד בדרישות הקבלה.
עוד אציין כי בישראל, אמנם לא ניתן ללמוד פיתוח משחקים לתואר ראשון מלא העומד בפני עצמו, אולם ניתן למצוא מסלולים לתואר ראשון בהנדסת תוכנה או במדעי המחשב עם התמחות בפיתוח משחקים.
הנדסת תוכנה בשילוב עם פיתוח משחקים
היי, תודה על התשובה, רציתי לדעת איך אפשר להתמחות בפיתוח משחקים דרך מסלול תואר ראשון בהנדסת תוכנה, אני יכול לבחור מסלולי התמחות ספציפיים לכל תואר ראשון שאני עושה באוניברסיטה? וגם רציתי לדעת אם במקרה שאני הולך ללמוד באוניברסיטה מדעי המחשב דרך הצבא אם אני יכול לבחור להתמחות בפיתוח משחקים או שהצבא קובע לי מסלול התמחות ספציפי של התואר (במידה וככה זה עובד)
מ
מנהל הפורום
בחירת התמחות בלימודי הנדסת תוכנה
שלום איתי,
ההתמחות במשחקי מחשב אינה מוצעת בכל מסלולי התואר הראשון בהנדסת תוכנה או מדעי המחשב, ונכון להיום היא מתקיימת במכללת שנקר או באוניברסיטת בן-גוריון. הקבלה להתמחות איננה מתבצעת בשלב ההרשמה לשנה א', אלא תוך כדי התואר עצמו, בסוף שנה א' או בסוף שנה ב'. ההתמחות כוללת מספר קורסים הממוקדים בתחום המשחקים, וכן פרויקט גמר. במכללת שנקר מציעים התמחות בפיתוח משחקים במסגרת לימודי הנדסת תוכנה, והבחירה בהתמחות היא בתום שנה ב'. באוניברסיטת בן-גוריון מוצעת מגמת משחקי מחשב במסגרת התואר הראשון במדעי המחשב, הבחירה במגמה היא בסוף שנה א', על סמך ממוצע ציונים גבוה בלימודים באותה שנה בתואר.
לגבי הלימודים כעתודאי, למיטב ידיעתי הלימודים מתקיימים בתכנית "אמירים" למצטיינים, שההתמחות בה היא בתחום הסייבר, או בתחומים פיתוח פול סטאק וביג דאטה; או בתכנית "פסגות" לתואר ראשון ותואר שני עם תזה (למיטב ידיעתי ללא התמחות).