עדיף לי ללמוד לתואר ראשון בהנדסת תוכנה, או הנדסת חשמל?
עדיף לי ללמוד לתואר ראשון בהנדסת תוכנה, או הנדסת חשמל?
חנה
1 תגובות
היי:) בתיכון הרחבתי 5 יחידות פיזיקה וממש אהבתי את החומר ויחסית הבנתי את הכל (פחות אהבתי מכניקה) ומתמטיקה (5 יחל) הבנתי את החומר אבל בפועל פחות הלך עם התרגילים ואני מתלבטת לגבי תואר במכללה במסלול ערב כי אני גם אעבוד תוך כדי. אשמח לדעת מה יכול יותר להתאים לי ולקבל קצת פירוט לגבי מה כל תואר כולל כי אני ממש בהתלבטות (אין לי שום רקע במדעי המחשב) ואם צריך לקחת איזה קורס או משהו לפני תודה רבה!!!
מ
מנהל הפורום
הנדסת חשמל או הנדסת תוכנה
שלום חנה,
הן בלימודי הנדסת תוכנה והן בלימודי הנדסת חשמל נכללים קורסים במתמטיקה ובפיזיקה, אולם הדגש בכל תואר הוא שונה. בעוד הנדסת חשמל מתמקדת בפיתוח רכיבים אלקטרוניים ומערכות חשמל, לימודי הנדסת תוכנה מתמקדים בפיתוח מערכות תוכנה מורכבות. בשני המקרים ישנו ביקוש רב בשוק התעסוקה. אני ממליצה לך לבחור בתואר המתאים ביותר מבחינת אפשרויות התעסוקה לאחר סיום הלימודים - במה את רואה את עצמך עוסקת? האם יש כיוון שמעניין אותך במיוחד?
בנוגע לרקע במדעי המחשב - באופן כללי, אין צורך ברקע קודם במחשבים או בתכנות כדי ללמוד הנדסת תוכנה, או הנדסה בתחומים אחרים.
את מוזמנת למלא את פרטייך בקישור שצירפתי בתחתית תשובתי, ונציגי השירות האישי שלנו יצרו עמך קשר ויוכלו לסייע לך לבחור את המסלול המתאים לך ביותר.