אני רוצה להתחיל ללמוד סיעוד אבל אני צריכה לעשות מכינה. רק לאחר המכינה יבקשו ממני להגיע לראיון אישי. אני מאוד רוצה להתקבל ויחד עם זאת חוששת שאהיה בלחץ בראיון. איזה סוגי שאלות יכולים לשאול אותי? והאם יש גם ראיון קבוצתי? תודה
מ
מנהל הפורום
ריאיון אישי לקבלה ללימודי סיעוד
שלום שירלי,
מטרת הריאיון לקבלה לתואר הראשון בסיעוד היא להתרשם מן המועמדים ולבדוק את התאמתם למקצוע הסיעוד, והוא דומה לריאיון עבודה. הריאיון הוא אישי ולא קבוצתי. השאלות שתישאלי מתמקדות בגורמים שהביאו אותך לבחור בלימודי הסיעוד, בתכונות ובכישורים האישיים שלך, במוטיבציה ובשאיפות המקצועיות שלך לעתיד, וכן בידע שלך על מוסד הלימוד, ההתמחויות שמוצעות בו, ומקצוע האחות באופן כללי. כדאי לך להתכונן מראש כדי שתוכלי להגיע נינוחה ורגועה יותר ליום הריאיון. תוכלי לקרוא על מוסד הלימוד שבו את מתכננת ללמוד, וגם לכתוב לעצמך קורות חיים ולתרגל ניהול שיחות לגביהם, באופן מסודר ונינוח ככל הניתן. זה טבעי שתתרגשי לקראת הריאיון, ואני מאמינה שגם המראיינים מודעים לתחושות הללו בקרב המרואיינים והמרואיינות.
בברכה, אנאבל - אתר "לימודים בישראל".
ש
שירלי פודלובני
סימולציה קבוצתית
היי תודה על המענה. אחרי שיצרתי קשר עם מכללת יזרעאל הם אישרו לי שאכן יש ראיון קבוצתי/סימולציה. אשמח לדעת מה בוחנים שם, ואיזה סימולציות יכולות להיות.
מ
מנהל הפורום
סימולציה במסגרת תנאי הקבלה לסיעוד
שלום שירלי,
הסימולציה היא ראיון קבוצתי, שבו תידרשי לקחת חלק במספר משחקי תפקידים, אשר מדמים מצבים מן העשייה היום יומית של אחיות. מטרת העל של הסימולציה היא לבדוק אם את מתאימה למקצוע, ולבחון את התפקוד שלך במצבים שונים. נבדקות מיומנויות כגון חוסן, קשב, אמפתיה, הכלה, אחריות, וכדומה. אינני יכולה להתחייב מה יהיו השאלות אשר יישאלו במסגרת הסימולציות, אולם אני יכולה להמליץ לך לנסות ליצור קשר עם סטודנטים שכבר לומדים היום בתואר הראשון, ולקבל מהם רשמים לגבי הסימולציות שביצעו בעצמם כשהתקבלו ללימודים.