שלום, אני בת 25 ואני מעוניינת כבר להתחיל ללמוד לימודים אקדמיים. הבעיה היא שאין לי מושג מה אני רוצה ללמוד ומאוד קשה לי לקבל החלטה, שהרי זו החלטה שתשנה את חיי ותקבע את הקריירה שלי. אני מאוד אוהבת לכתוב וחשבתי להיכנס לתעשייה בתור קופירייטרית אבל הבן זוג שלי (שמגיע מתוך התחום) אומר שעוד מעט המקצוע הזה ימחק בעקבות ה-AI שמשתלט. כמובן שהגיעה שוב הדילמה ואין לי מושג מה ללמוד. מעניין אותי מאוד כתיבה, תקשורת, עיצוב, סדר וארגון. (הבן זוג אף המליץ לי להיכנס לתעשייה כמעצבת UXUI אבל אני לא חושבת שזה יספק אותי... אני מאוד אוהבת לכתוב ונהנית מזה. אשמח לייעוץ...
מ
מנהל הפורום
בינה מלאכותית ועתיד מקצועות התקשורת
שלום קים,
אם את מתעניינת במקצועות הכתיבה, המדיה, והעיצוב קיים מגוון רחב של מסלולים לתואר ראשון שעשויים להתאים לך, אלו כוללים תואר ראשון בתקשורת, תקשורת חזותית, עיתונאות, קולנוע, פרסום ושיווק, ועוד. בכל המסלולים הללו עוסקים בכתיבה ובמדיה במובן זה או אחר, ובחלקם גם ניתן לבחור במגמה או בהתמחות בתחום הכתיבה.
לגבי עתיד המקצוע לאור עליית הבינה המלאכותית, לדעתי אין ממה לחשוש מהתפתחות ה - AI, שכן היא אולי תשנה את האופן שבו אנו צורכים ויוצרים מדיה, אך ככל הנראה לא תכחיד את המקצועות הללו באופן כולל. בחלק ממוסדות הלימוד אף משלבים קורסים בתחום ה - AI במסגרת התואר.
צירפתי עבורך קישור עם מידע נוסף על לימודים במקצועות התקשורת השונים.