שלום, אני רוצה לנסות להתקבל ללימודי רפואה במסלול ה4 שנתי ויש לי כמה שאלות.. אז קודם כל אני אני בוחרת ללכת על ה4 שנתי כי לצערי הרב אני לא אגיע לסף הדרישות במסלול ה6 שנתי, אז חשבתי לעשות תואר ראשון במדעי החיים באוניברסיטה הפתוחה ומשם בתקווה להמשיך לרפואה.. השאלות שלי הם כאלה: 1 מה הסיכוי להתקבל לתוכנית ה4 שנתית אחרי תואר ראשון? האם הקבלה קשה כמו ה6 שנתי? האם הסיכויים נמוכים? אני לא רוצה להגיע למצב שאני נשארת ביד עם תואר שלא רציתי בכלל.. במידה ואני לא אתקבל להמשך.. 2. האם המקום שלומדים בו את התואר הראשון משפיע על הסיכוי להתקבל? נגיד האם תואר ראשון מהאוניברסיטה הפתוחה יקשה עליי להתקבל לבית ספר לרפואה אחר כך? בגלל שמדובר באוניברסיטה חיצונית שאין בה לימודי רפואה? ושאלה שלישית היא האם לא משנה באיזה מסלול אבחר ומה אעשה אצטרך בסופו של דבר פסיכומטרי ובגרות מושלמת בשביל להיות רופאה? או שבמסלול ה4 שנתי הפסיכומטרי והבגרות כבר לא משנים? אשמח ממש לייעוץ ועזרה, תודה מראש.
מ
מנהל הפורום
כיצד להתקבל לתכנית הארבע שנתית ברפואה
שלום נופר,
1)כדי להתקבל לתכנית הארבע שנתית ברפואה, יש צורך בתואר B.Sc בממוצע ציונים 80 ומעלה, ציון 75 ומעלה בקורסי הליבה, מעבר מבחני מו"ר ומרק"ם, מעבר מרכז הערכה, מילוי שאלון ביוגרפי, והצגת פטור באנגלית. לאחר תהליך זה מתקבלים הטובים ביותר, לפי שיקולי המוסדות האקדמיים. חשוב להביא בחשבון שישנם מתחרים רבים בתהליך הקבלה למסלולים הללו.
2) למיטב ידיעתי, למוסד הלימוד שבו למדת את התואר הראשון לא אמורה להיות השפעה על הסיכויים להתקבל לתכנית הארבע שנתית.
3)למיטב הבנתי, התכנית הארבע שנתית הינה תכנית הסבה לרפואה לאקדמאים, והקבלה אליה מתבססת על ההישגים בתואר הראשון, ולא על ההישגים בתעודת הבגרות ובפסיכומטרי. מכיוון שישנם מסלולי לימוד לתואר ראשון שניתן להתקבל אליהם גם ללא פסיכומטרי ובגרויות (כגון באוניברסיטה הפתוחה), ישנה באופן כללי אפשרות להתקבל לתכנית הארבע שנתית גם ללא פסיכומטרי ובגרויות.
מקושר בתחתית התשובה מאמר עם מידע נוסף על התכנית להסבה לרפואה, לרבות תנאי הקבלה אליה.