שלום, אני בן 27. אין לי תעודת בגרות ואין לי פסיכומטרי. אחת האופציות הקיימות עבורי ללימודים לתואר ראשון היא האוניברסיטה הפתוחה. אבל - אין לי משמעת ויהיה לי מאוד קשה במתכונת של "ללמוד לבד" שיש באוניברסיטה הפתוחה. הייתי בלימודים גבוהים (קורסים מקצועיים במחשבים וכדומה) ומלבד השיעורים בכיתה, לקחתי גם שיעורים פרטיים.
מה לעשות? יש סיכוי כלשהו לקבל באוניברסיטה הפתוחה את אותן שעות הלימוד שמקבלים במתכונת רגילה של מכללה? והאם מתכונת ה"ללמוד בבית" ולעשות ממ"נים היא מחייבת?
תודה
מ
מורן
מצטרפת לפנייה שלך
בס"ד
אני בדיוק באותו גיל,בדיוק באותו מצב,חסרה לי מתמטיקה לבגרות מלאה,אין לי פסיכומטרי,בת 27. בהכוונה ייעצו לי ללמוד עבודה סוציאלית או תקשורת . תוכלו לכוון אותי לגבי מקומות שמקבלים על סמך בגרות בלבד(אני מתכוונת להשלים בגרות עתה)
יש לציין שהאנגלית שלי ברמת שפת אם ואני חייבת מסגרת.האם באוניברסיטה הפתוחה אין לימודי כיתה בלבד?
תודה
מיטל
מ
מר איש אבירם
המשך יעוץ
מורן.
מוצע לך להרשם לאחת המכללות האזוריות, או לאריאל, ללימודי העבודה הסוציאלית.
מ
מר איש אבירם
לימודים ללא בגרות
שי שלום.
לימודים באו"פ אינם פשוטים כלל, ודרוש בה אחריות רבה ויכולת השקעה מאסיבית.
באם סיימת 12 שנות לימוד, הם מהווים כרטיס כניסה לפסיכומטרי למכינה. שווה שתבחן אופציה זו. קיימת אפשרות זולה יותר והיא לעבור אבחון תעסוקתי לימודי, גם תרוויח לדעת את הכיוון הלימודי האופטימלי עבורך, וגם תדע באם כישוריך האוביקטיביים, הולמים את תנאי הקבלה לאוניברסיטה ו/או מכללה. בהצלחה