שלום, אני מנסה להבין את ההבדל בין תואר שני בעו"ס למשל במכללת ספיר, שבו התואר הוא בהתמחות בהתערבויות עם ילדים ובני נוער, לבין למשל תואר שני בבר אילן שבו המגמה היא טיפולית. האם יש הבדל ביניהם? גם מבחינת התואר, וגם לאחר מכן במקומות העבודה? ראיתי מודעה למשל שמחפשים עו"ס עם תואר שני טיפולי, האם התואר שניתן במכללת ספיר אינו נחשב טיפולי? כי נאמר לי שהתעודה שמקבלים היא אותה תעודה בדיוק, לכן אני לא מצליחה להבין מה ההבדל ולמה אומרים שעדיף ללמוד תואר טיפולי. בנוסף, הבנתי שבמקומות ממשלתיים מקבלים רק את התואר הטיפולי, ואם מטופל רוצה לקבל החזר מביטוח לאומי למשל או קופ"ח אינו יכול לקבל אם המטפל אינו קליני, אבל אם התעודה היא אותה תעודה אז כיצד זה משנה? תודה רבה!
מ
מאיה פורט - יועצת לימודים
מה ההבדלים בהתמחויות של תואר שני בעבודה סוציאלית?
שלום דניאלה,
למיטב ידיעתי ההבדל העיקרי בין המסלולים הוא שהמסלול בבר אילן הוא מסלול לתואר שני והוא מיועד לאנשים במקצועות טיפול שונים, למשל: פסיכולוגים, אנשי חינוך, סיעוד, ניהול ורפואה. יכול להיות שבמודעה שראית התעניינו ספציפית בבוגרי תואר שני ולא ראשון. עם תעודה של תואר ראושן לא אמורה להיות לך שום בעיה למצוא משרה בתחום.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למידע נוסף אודות לימודי עבודה סוציאלית.
מה ההבדל בין תואר בעבודה סוציאלית עם התמחות קלינית ובלי?
נכון, אני מתעניינת בלימודי תואר שני, תואר ראשון בעבודה סוציאלית כבר עשיתי. פשוט יש מקומות שמציגים מסלול תואר שני קליני, ויש מקומות שמשיגים מסלול תואר שני רגיל, אך אני לא מצליחה להבין מה ההבדל ביניהם משום שעל התעודה עצמה לא כתובה המילה קליני/טיפוחי, רק ba /bsw בעו"ס. תודה רבה