שלום רב אני רואת חשבון, בימים אלו לומדת לתואר שני במנהל עסקים, לא יודעת איך בדיוק עשיתי את זה, כי אני לא כ"כ מרוצה מהמקצוע שלי, אין סיפוק בעבודה , שכר לא משהו, לא כמו שכולם חושבים שרו"ח מרוויח טוב, ממש ממש לא. אז אני אומרת שאם אין שכר טוב לפחות שיהיה סיפוק בעבודה, שאני אקום כל בוקר בריצה לעבודה עם מצב רוח לעבוד, אבל ממש לא אין לי את זה, מוכנה לעבור מקצוע. מה עושים? אשמח לקבל חוות דעת.
מ
מר איש אבירם
הסבה מראיית חשבון
נופר.
סיפורך מרתק. הצלחת לממש חלומם של רבים, וסיימת את כל התהליך המתיש של ההכשרה של ראיית חשבון. בטוחני שאת רבת כישורים, יחד עם זאת נראה שלא בדקת לעומק את נהיית ליבך והתאמתך המקצועית. הפעם נופר, רצוי שלא לקחת סתם סיכונים ולגשת למכון הכוון לימודי, שיעזרו לך לנתב מקצועית לתחום בו תגדילי במקסימום סיכוי ובמינימום סיכון את הבחירה הנכונה. זכור לי מקרה, של אישה מוכשרת עד מאוד שכבר בשנה האחרונה שלה בלימודי משפטים, משרד מפורסם גייס אותה לעבודה ואף מימן את שנת לימודיה האחרון. למרות המחמאות והפירגון שקיבלה, חשה באי נוחות בולטת, וחשה שבריאותה הנפשית מתערערת. פנתה לטיפול, ומשם הופנתה להכוון לימודי שם נמצא, שאכן תחום זה לא מתאים לה. בהמלצתנו הופנתה ללימודי רפואה, אותם סיימה בהצלחה ומשם להתמחות בפסיכאטריה. שם מצאה את סיפוקה ומימושה.
נ
נופר
המשך
יכול להיות שכל התיסכולים שלי גם נובעים מזה שאני לא מוצאת עבודה כבר 9 חודשים, יצא שהתפטרתי אחרי חופשת הלידה, לא היה לי כל כך חשק לחזור למשרד קמצן שמשלם גרושים לעובדים ומתיש אותם. עם הזמן החלטתי בפזיזות ללמוד לתואר שני, לא מרגישה שזה תורם לי להשכלה. נכון שאני הגשמתי את החלום הרטוב של כל מתמחה להיות רואה חשבון לעבור את מבחני המועצה והסטאז' , מסתבר שלאחר שמגשימים את החלום מתעוררים למציאות ממש לא וורודה אלא אפורה. ממש משעמם ומתיש עבודה רובוטית אנשים לא מבינים עד כמה. אבל מסתבר שייש עוד המון תחומים לראיית חשבן מלבד הביקורת שעושים במשרדי רואה חשבון, בשאיפה שלי לעבוד בחברה בתור חשבת, אפילו בתור עוזרת חשב בתור התחלה, הבעיה שגם לזה רוצים ניסיון בתור עוזרת חשב, ממש נתקלת בסירובים כאילו אני באה מעולם אחר ממקצוע אחר. השאלה שלי האם זה המקום בשלב הזה של החיים שלי לעשות הסבה, כי לא ניתנה לי את ההזדמנות בלטעום את המקצוע מכל הפינות האפשריות כמו חשב, גזבר, בחברות גדולות קטנות ועמותות. מה לעשות???
מ
מר איש אבירם
תגובה להמשך
נופר.
אלו החיים, ברוב התחומים המקצועיים , לא ניתן לקפוץ לטופ. לעיתים התהליך שזיפי, התפתחות תהליכית. רופא מתחיל אוכל קש רב ושכר רעב, עד שמגיע לנחלה והופך לרופא בכיר. כנ"ל אצל מרצים באוניברסיטה, בהנדסה, במקצועות הטיפוליים. עניין של זמן וגם מזל. אני משער שלו היתה לך חברה, לא היית לוקחת למנהל כספים שלך, ינוקא. הניסיון מהווה כנראה חלק חשוב בהתפתחות המקצועית של מרבית הדצפלינות המקצועיות המוכרות. שבת שלום.