היי סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ויש כמה אופציות על הפרק אשמח אם תעזרו לי לחידוד תהליך קבלת ההחלטות: אני רוצה תואר טיפולי ושמעתי שבבן גוריון יש תוכנית הסבה לתואר שני בעבודה סוציאלית של שנה ולאחריה מיד מתקבלים לעבודה סוציאלית קלינית. בנוסף חשבתי ללמוד פסיכותרפיה 3 שנים במכללות השונות. מחינת כדאיות ואופציות לעבודה בחוץ עם פוטנציאל השתכרות גבוה האם פסיכותרפיה כדאית? או שאולי ללכת על פסיכולוג תעסוקתי או חברתי? או על העבודה הסוציאלית? כרגע יותר קוסם לי פסיכותרפיה אבל אני חוששת שלא אוכל להשתכר בהתאם ולא יהיה עבודה שאוכל לעסוק בה. (כי לפסיכולוג יש שם וביקוש יותר בחוץ) אשמח לדעת מה אתם חושבים על זה. אני רואה את עצמי מטפלת באנשים ולא אכפת לי סוג האוכלוסייה או לאיזה תחום.
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
גילי שלום, 1.לימודי פסיכותרפיה מתאימים לבוגרי תואר שני, גם מבחינת תנאי הקבלה למסלול הלימודים וגם מבחינת השתייכות לאגודת הפסיכותרפיסטים. 2.מבחינת השתכרות, הרבה תלוי היכן תשתלבי בשוק העבודה במסגרות פרטיות או ממשלתיות, על נתוני השכר תוכלי לקרוא בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. 3. אם מעניין אותך תחום הטיפול נראה כי עומדות בפנייך מספר אפשרויות: או ללמוד במסלול הסבה לעבודה סוציאלית ולהמשיך לתואר שני קליני או להשלים את מבחן המתא"ם ולהגיש מועמדות ללימודי פסיכולוגיה תואר שני.
אני ממליצה לך לקרוא מעט על "האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה" לקבלת רקע על התחום.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
מ
מר איש אבירם
הכשרה טיפולית
גילי שלום.
ברכות לסיום תואר הראשון. אני לא יכול להגיד לך באו או, רק קצת לספר לך על האפשרויות העומדים לרשותך על פי התחומים שציינת. נתחיל בעבודה סוציאלית: כמעט בכל האוניברסיטאות קיימים 3 מסלולים. 1. תואר ראשון בעבודה סוציאלית בסיומה הבוגר מוסמך לעסוק בטיפול. 2. בוגר מחוג כשלך. וציוניו גבוהים, ומוסד לימודיו מוכר ומוערך, רשאי להגיע לועדת קבלה לעבודה סוציאלית למתקדמים. שנתיים לימודים לקבלת תואר בוגר בעבודה סוציאלית. 3. בוגרים בעלי ציונים גבוהים במיוחד ולאחר ראיון קבלה יוכלו להתקבל לתואר שני, כמובן כפוף להשלמות. פסיכותרפיה: לרוב מתקבלים לאחר תואר שני, שמעתי שישנם מכללות שמקבלים גם לאחר תואר ראשון. ישנם מספר תחומי פסיכוטרפיה, לכן חשוב לבדוק לפני. יותר קל להתקבל לתחום בתואר ראשון לבוגרי עו"ס. פסיכולוגיה תעסוקתית הינה דצפלינה מעניינת ויחודית שכובשת את מיקומה היטב. נגמר המקום.