אני חיילת וברצוני להחתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה מדעי המדינה ומינהל ציבורי מחד, אך גם תחומי מדעי הרוח (פילוסופיה, שפות, מזה"ת ולימודי אפריקה) מושכים אותי מאידך. המטרה שלי היא לעסוק בתחום הציבורי, שאליו מובילים מדעי המדינה, אבל לגביו יש לי כמה שאלות: 1. ממוצע הבגרויות שלי הוא 102 ובפסיכומטרי 655. האם תהיה לי בעיה להתקבל למדה"מ באוניברסיטאות השונות? 2. בחנתי את אפיקי המעבר מהאו"פ לאוניברסיטאות, וראיתי שבמדה"מ יש רק באוניברסיטת ת"א. האם עדין אוכל להתחיל ללמוד באו"פ ולקבל הכרה בקורסים, והאם הם יעזרו לי להתקבל לחוג הזה בעברית או בבן גוריון. 3. האם יש איזשהו צד חיובי להשמלת התואר במדה"מ במלואו באו"פ, מול אוניברסיטאות/מכללות אחרות.
בנוגע למדעי הרוח, יש לי גם מספר שאלות: 1. האם אוכל להתחיל תואר במדעי הרוח, לעבור למוסד אחר ולשלב בפנים גם מדע המדינה? 2. מהן האופציות התעסוקתיות לתואר למדעי הרוח, במגזר הציבורי לא כולל חינוך?
תודה רבה! חן
מ
מיטל ווארפול
מדעי המדינה/מדעי הרוח
חן שלום, תנאי הקבלה ללימודי מדעי המדינה באוניברסיטאות נעים סביב 560 נקודות בפסיכומטרי וציון משוקלל של בחינות הבגרות. לדוגמא תנאי הקבלה באוניברסיטת תל אביב : ציון התאמה 535 (ציון המורכב ממוצע משוקלל של ציוני הבגרויות עם ציון הפסיכומטרי) או הצגת תעודת בגרות בממוצע של 111 וציון פסיכומטרי 450 או הצגת תעודת בגרות (ללא התייחסות לממוצע) וציון פסיכומטרי 728.
למיטב ידיעתי ניתן לעבור מהאוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטת תל אביב לחוג למדעי המדינה ולקבל הכרה בקורסים שלמדת באוניברסיטה הפתוחה יתכן ותדרשי בלימודי השלמה. נוסף לכך, קיימת אפשרות מעבר לאוניברסיטת בן-גוריון/חיפה/ העברית בפקולטה למדעי הרוח. יחד עם זאת כדאי להרים טלפון לחוג למדעי המדינה/מדעי הרוח במוסדות השונים שציינת ולבחון את הנושא מולם. כלומר גם את נושא המעבר וגם את נושא שילוב הלימודים הדו חוגי.
הלימודים באוניברסיטה הפתוחה מתאימים לסטודנט אשר רוצה לשלב עבודה ולימודים או שאינו עומד בתנאי הקבלה במוסד בו הוא חפץ. ולכן אם הינך עומדת בתנאי הקבלה אולי מסלול זה אינו מתאים לך. חשוב לציין הלימודים באוניברסיטה הפתוחה, בעיקרם, מתקיימים בכתב בשיטת ההוראה מרחוק.
כבוגרת תואר ראשון במדעי הרוח תוכלי להשתלב בשוק העבודה:בבלשנות, ארכיאולוגיה, עריכה או כתיבה במשרדי פרסום, בטלוויזיה או באינטרנט ועוד.....