אני חיילת משוחררת כ-3 חודשים, וחשבתי על מקצוע יועצת ארגונית רציתי לשאול לדעתכם בנושא, מה דעתכם על מסלול מדעי החברה בבר אילן? האם עדיף: מסלול פרט (שזה סוציואלגיה, פסיכולוגיה וקרימונולגיה)? או מסלול כלל (שזה סוציואלגיה, מדעי המדינה וכלכלה)? או מסלול סוציואלוגיה ואנתרפולוגיה (בבר אילן\אונ' ת"א)? מבחינת הדברים הבאים: 1 האם יש יותר סיכוי למצוא עבודה בבחירת מסלול מסוים? אם כן , איפה באלו מקומות ניתן לעבוד? 2. באיזה מבין המסלולים ניתן להגיע יותר בקלות לתואר שני ביעוץ ארגוני? (שזה בעצם מטרתי) אגב, אם זה משנה הממוצע בגרויות שלי 101 , ופסיכומטרי עשיתי ביום שני האחרון אז לא יודעת עדין.. תודה מראש לכל מי שיענה אפילו חלקית לשאלותי, ובכלל אם יש פה יועצים ארגונים או כאלו שלמדו בבר אילן מסלול פרט\כלל, אשמח שישתפו אותי אם היו מרוצים בכללי מהתנהלות בר אילן ומה הם עושים כיום?
המון תודות מראש :)
מ
מר איש אבירם
יעוץ ארגוני
מיטל.
אני מבין, שחווית בצבא מגע עם היעוץ הארגוני. במידה ולר צוי לעבור הכוון לפני כניסה ללמודים. כל תחום, ממדעי החברה - סוציולוגיה, פסיכולוגיה, עו"ס, מנע"ס וכד'. יאפשרו ללימודי יעוץ ארגוני. במוסדות האוניברסיטיים לרוב נדרש תואר שני לכך. ברור לי שמבחינת האנטלגנציה הקוגנטיביצ שלך, אין בעיה. בהצלחה.
מ
מיטל
קודם כל תודה רבה על תשובתך
בקשר לשאלה הראשונה שלי- איזה מסלול (פרט\כלל\סוציואלוגיה) יאפשר לי סיכוי יותר גבוה למצוא עבודה לאחר סיום התואר הראשון?האם הינך יודע זאת? מכוון שאני מסתכלת גם על הפן הכלכלי, לממן תואר 2 הוא לא דבר של מה בכך, ולא רוצה חלילה בסיום התואר הראשון במדעי החברה לחוות תסכול רב כי איני מוצאת עבודה , ולעסוק בעצם בתפקיד פקידותי\מלצרות וכו'