אני מעוניינת לעסוק בתחומים פיננסים כרגע מה שהכי מדבר אלי זה יעוץ השקעות. התחלתי השנה ללמוד כלכלה ועזבתי, עכשיו, אחרי הסמסטר הראשון אחרי שנכשלתי בשני מועדי מיקרו - מבוא לכלכלה א', גם בשאר המקצועות הציונים לא היו טובים למרות שעברתי אותם. אני מעוניינת ללמוד עכשיו מנהל עסקים שזה יותר לייט. אני מעוניינת ללמוד בלימודי ערב אז האוניברסיטה הפתוחה היא האופציה המועדפת עלי. אני מעוניינת ללמוד ניהול דו חוגי. השאלה היא האם תהיה העדפה עדיפות למעסיקים לבוגרי מכללות עם תואר בהתמחות במימון על פני מי שלמד באו"פ ניהול דו חוגי?
תודה
מ
מר איש אבירם
תחום פיננסי
דנה. נראה לי שחשוב שתערכי תיאום צפיות! לימוד כלכלה מהווים מסד, למינהל עסקים, ולבטח התמחות במימון. הלימודים באו"פ, מורכבים ודרוש בהם אחריות אישית רבה. ואם הניסיון הכושל בשני מועדי מיקרו, גרם לך נסיגה ועזיבה. מצריך כעת, אתנחתא די לא לגרור ולצבור חוויות מיאשות. מציע לך לגשת להעזר, גשי להכוון לימודי, יעזרו לך להתמקד בין רצונותייך ליכולותייך. טובה שעה קודם. שתהיה לך שבת יפה.
ד
דנה
המשך תגובה.....
אני יודעת שהלימודים באו"פ הם קשים ואני מוכנה לזה, אני לא צריכה לקחת הפסקה. אם כל הכבוד למנהל עסקים זה חוג הרבה יותר קל מכלכלה, אחוז הנושרים שם אפסי לעומת כלכלה שיותר מחצי מהסטודנטים אצלנו עזבו, מה שלא רואים במנהל עסקים. אין לי צורך ללכת לייעוץ אני יודעת שאני רוצה מנהל עסקים.
אודה אם אקבל תשובה לשאלה שלי אם עדיף לעשות תואר בניהול דו חוגי באו"פ(ואז אצרף עוד חוג שמעניין אותי) או ללכת ללמוד מנהל עסקים בהתמחות מימון באחת המכללות?
תודה
מ
מר איש אבירם
דנה
כמו שידעת שאת רוצה ללמוד כלכלה. את צודקת. מאחל לך הצלחה. איש
ד
דנה
חבל שבמקום לקבל תשובה לשאלה
שולחים אותך לייעוץ, שיעילותו מוטלת בספק. ולצורך העניין הייתי ביעוץ ואלו הכיווונים שקיבלתי. (כלכלה, ניהול וכ') מה לעשות שכלכלה יותר קשה ממנהל עסקים.
חבל שבפורום הזה לא עונים לשאלות כמו שצריך.....
ד
דנה
בכל אופן, תודה...
מ
מר איש אבירם
דנה
דנה.
האם באמת רוצה תשובה? הספק הינו חשוב. יחד עם זאת, ציינת שהוצע לך באיבחון לימודי כלכלה, זה לצד האינטלגנציה הקוגנטיבית. האם נתנו גם הסברים לצד האינטלגנציה הנפשית, על מורכבותו. לעיתים ביעץ אני פוגש מוכשרים רבים, שיכולת ההתמדה שלהם מצויה בבעיה ו/או עדיין לא גיבשו... ו/או בעלי נטיה להשהות דברים ואי מיצוי היכולת האישית.
באוניברסיטאות, בלימודי כלכלה, אחרי לימודי הבסיס יש שמנתבים עצמם ללימודי חשבונאות, ואחרים מתנתבים לניהול ומנהל עסקים.
בהכוון, אנו עוזרים לנועץ, להבין מעבר לתחומי הלמידה, גם לאיזה מוסדות לימוד יענו לצרכיהם המקיפים. בכל מקרה, מוצע לך לפנות למקום שקיבלת הכוון ולדרוש הבנה מעמיקה יותר להכוון שנתנו. מה גם שלצערי ולשמחתי גם יחד. לא כל המסעדות אותו דבר. ואם אני במטאפורה. שאלה? כשאת אוכלת במסעדה גרועה, זה יגרום לך לא לאכול יותר במסעדות?. הצגת גישה נחרצת בתחילה. ויתכן ובמה זו אינה המקום לטפל בה. אני נכון, במידה ותרצי, לערוך עימך שיחה קצרה בנושא. איש 050-5209207. ושוב בהצלחה.