אני מתלבטת בין לימודי חינוך מיוחד לבין ריפוי בעיסוק... מעניין אותי לעבוד עם ילדים בגילאי 5-7 פחות או יותר,משהו שיהיה טיפולי/חינוכי,במשהו שאני אוכל לראות "תוצאות" בשטח ולהרגיש סיפוק,וגם במקצוע שהשכר בו הוא לא ברצפה.
מה ההבדלים בין ריפוי בעיסוק לבין חינוך מיוחד?מה השכר בשני התחומים?ממה ניתן להתפתח יותר? מה אפשר לעשות עם תואר ראשון בחינוך מיוחד?
אשמח לקצת הכוונה...
המון תודה מראש וערב טוב.
מ
מר איש אבירם
ריפוי מול חינוך
מ. מ. מ. מ.
שאדם מתלבט בין שני תחומי הכשרה, משמע שהוא פחות או יותר למד להבין ולהכיר את המושגים, ויש לו תחושה ששני התחומים נראים לו ו/או נמשך להם. אני מציע לך, לפני שאת נרשמת ללימודים לגשת לתצפת על בעלי מקצוע בתחום ולחוש לעומק במה מדובר ולא לנהות אחר שם מפוצץ של תחום זה ואחר.
בכל מקרה, בתחומי הטיפול התוצאות הינם בום-טרח, והם פונקציה של השקעה והשקעה והשקעה, התוצאות מגיעות אט אט. במידה ויש לך צורך בסיפוקים מהירים, ייתכן שזה לא התחום שלך. ריפוי בעיסוק ברוב המוסדות הינו במסגרת תואר שני.
לראות תוצאות בשטח ניתן בעיסוק בגיל הרך.
ואם את מבקשת להרוויח והרבה, ואת מתאימה נפשית לכך. תפתחי לך גן פרטי משלך.
מ
מ
תגובה לאבירם...
קודם כל תודה רבה על התגובה!
ברשותך,כמה שאלות המשך... 1.אכן שני התחומים נראים לי ומושכים אותי...איך ניתן לצפות באנשי מקצוע?פשוט להתקשר למכונים/גנים ולבקש לבוא להתרשם?זה לא נחשב פגיעה בצנעת הפרט או משהו?
2.אני לא מחפשת סיפוקים מהירים,אבל אני כן יודעת שאם ב"ה אטפל בילד ואחרי חצי שנה אני אראה שינוי,אני ארגיש מסופקת ומאוד אשמח.
מה זאת אומרת שריפוי בעיסוק הוא במסגרת תואר שני?מבחינת לימודי התחום או מבחינת עבודה?
טיפול בגיל הרך אכן מושך אותי מאוד,ויכול להיות שבזה אעסוק. באילו מקומות פרטיים ניתן לעבוד אם אלמד ריפוי בעיסוק?