היי, רציתי לדעת אם יש איזו אפשרות לעבור מתואר אחד לאחר, גם אם לפי ציוני הבגרות והפסיכומטרי לא הייתי מתקבלת לתואר השני. אני מעוניינת ללמוד מדעי המוח, אבל הציון שלי מספיק. אם אני אתחיל נגיד בלימודי ביולוגיה, יש אפשרות שיתנו לי לעבור לחוג הזה? עוד משהו- שמעתי על מישהו שלמד רפואה ככה, (עבר מביולוגיה) זה יתכן? אם כן, איפה?
מ
מר איש אבירם
מעבר בין חוגים
בכל שלב בלימודייך, את יכולה לעבור לחוג אחר, בתנאי שאת עונה לתנאי הקבלה של החוג. כדי לעבוד ממדעי הרוח למדעי החברה, ייבחנו נתונייך באם עונים לדרישות הפקולטה. אפשר גם להעביר את מרבית חייך היפים מחוג אחד למשנהו. במצב כזה רצוי להרשם ללימודים כלליים שלפחות יהיה לך תואר. אגב במעבר מחוג לחוג, רצוי להפגש עם היועץ או ראש החוג ולבחון עימו באיזה קורסים תקבלי קרדיטציה. נכון תיאורך על על אפשרות שסטודנט שלא התקבל לרפואה, לומד הוא חוג ראשון ביולוגיה ובמידה ויש לו ציונים טובים, יירשם לרפואה פעם נוספת ואם קבלתו לימודיו הקודמים יוכרו לו. כמו כן, ישנם כאלו שחפצים ללמוד כלכלה, ולא התקבלו בשל ניקוד, מעט נמוך בפסיכומטרי. לאלה אני מציע ללמוד את השנה הראשונה בחוג למתמטיקה או בחוג לסטיסטיקה. כמובן שציונייך יהיו גבוהים. ולהרשם שוב לכלכלה, הסיכויים להתקבל גבוהים והלימודים הקודמים מוכרים. אבל, לא כדאי לעבור תהליך יותר מקצועי לכיוון הלימודי שלך? ולשאלה האחרונה שלך. בכל מוסד אקדמי ניתון לעשות כן! בהצלחה. איש