שלום! אני סיימתי תואר ראשון במדעי החברה (חינוך+ סוצ") לפני 6-7 שנים. אני עובדת בעבודה שלא קשורה לתחום, מאוד קשה לי להתכוונן ללימודים ו/או עבודה שבאמת אהיה מרוצה בה ואשמח לעשות. אני רוצה ללמוד תואר שני ( כי ממש חבל לי גם על התואר הראשון שיש לי שכאילו נלמד לחינם- אני לא עוסקת בו ). אין לי מושג למה אבל כל הזמן אני לא "נופלת" על מקומות עבודה שאני מרגישה בהם סיפוק שיצדיק את היותי אקדמאית. קשה לי גם היום להחליט על כיוון לתואר שני, וגם משום שהתואר הראשון לא התעסקתי בו. יש לי התלבטות אולי ללכת על תואר שני במנהל עסקים, או מנהל מערכות בריאות, או ייעוץ ארגוני או בלוגיסטיקה כשכרגע בעדיפות עליונה זה המנהל עסקים ולאחר מכן מנהל מערכות בריאות. במנהל עסקים מפחיד אותי קצת ההשלמות שעלי לעשות וכן התחום שהוא קצת ריאלי, במנהל מערכות בריאות גם תחום שאין לי ממש מושג לגבי מקומות עבודה, לוגיסטיקה- גם אין לי מושג. ממש קשה לי לדעת ולכן אני מנסה להיעזר גם בכם מה הוא מקצוע מבוקש ובמה אפשר לעבוד בתארים האלה שהצגתי בשוק הרחב ומבחינת השכר המשתלם. אשמח שתייעצו לי ותתנו לי קצת מידע ריאלי ואמיתי. אני באמת רוצה למצוא את הכיוון ואת העבודה שארגיש בה שהיא אכן "שווה" שלאחר הלימודים אמצא עבודה ללימוד שעמלתי עליו ותפקיד ראוי (שבאמת תצדיק את לימודיי ואת התפקיד).
אני יודעת רשמתי הרבה אבל ניסיתי לפרט כמה שיותר את כוונתי בעניין ואת הרגשתי כדי שבאמת תוכלו כמה שיותר לייעץ לי.
תודה.
מ
מר איש אבירם
תואר שני לאחר הראשון
ורד.
לפני 6 שנים סיימת תואר ראשון, בשני תחומים ישומיים, ונותרת לא מרוצה, ובעיקר לא עוסקת בתחום כלל. ועכשיו יש תוכנית לעבור את אותו מסלול פעם נוספת בתואר השני. למי עשית רע שאת רוצה לעבור חוויה מיאשת פעם נוספת, באותו מסלול מוטעה.
הרצון ללמוד תואר שני הוא נכון וכנראה גם במקום. אך הפעם קחי עצמך ברצינות וגשי להעזר במכון הכוון לימודי מקצועי, כדי לערוך בירור פנימי לגבי המסלול הלימודי המותאם ביותר ליכולותייך ונטיותייך. בהצלחה. איש
ו
ורד
איזה מקומות להכוון תעסוקתי
שלום. בהמשך לתגובתך, איזה מקומות להכוון תעסוקתי קיימים שהם באמת ריאליים ואמיתיים ואכן מדייקים. אשמח לשמוע. משום שלאחר השחרור מהצבא שמעתי על כמה מכונים כאלה שאנשים אמרו לי שהם ממש על הפנים. אשמח לשמוע על מקום טוב שאכן מועיל