שלום אני יאנה 6 שנים בארץ .אין לי בגרות ובשביל לא לבזבז זמן על השלמת בגרויות אני רוצה להתחיל ללמוד במככלת רמת-גן לתואר ראשון סוציאולוגיה ופסיכילוגיה.
אני מאוד אוהבת צדק ולהקשיב לאנשים.אני רוצה להיות פסיכולוגית קלינית או עובדת סוציאלית.
אחר כך אני רוצה להמשיךלתואר שני באוניברסיטת תל-אביב הם אמרו לי כדי להתקבל לתואר בעבודה סוציאלית. צריך תואר ראשון בתחום אבל באוניברסיטת חיפה מספיק ציון 88 בתואר הראשון ולעשות שנת השלמה ושנתיים-3 תלוי עם תזה או בלי.
מה יותר מבוקש בשוק? פסיכולוגים או עובדים סוציאלים? אני נמשכת גם לזה וגם לזה???
אני אמא חד הורית ומאוד רוצה להיתקדם בחיים ולהרוויח טוב.מהניסיון שלכם מה נכון לעשות, לילמוד פסיכולוגיה או להמשיך אחריי 3 שנים של תואר 1 לאוניברסיטה בחיפה ולילמוד עוד 3שנים ולהיות עובדת סוציאלית? כי רק בגיל 31 אני היה עם תואר2 אולי יש תהליך קצר.תודה לכולם
מ
מיטל ווארפול
לימודי טיפול
יאנה שלום,
אין קיצורי דרך בלימוד תחום הטיפול.כדי להתקבל ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית יהיה עלייך להשלים לימודי הסבה במסלול עבודה סוציאלית ובתום הלימודים להגיש מועמדות לתואר שני. אם תרצי להמשיך לפסיכולוגיה תואר שני יהיה עלייך להשלים את מבחן המתא"ם. קיימים הבדלים רבים בין פסיכולוג קליני לעובדת סוציאלית קלינית, בין היתר יוקרה, שכר, תחומי טיפול והשתלבות במסגרות שונות. יחד עם זאת, שני התחומים נחשבים טיפוליים. עבודה סוציאלית מתמקדת יותר במשפחה ובטיפול זוגי, או שיקומי. ופסיכולוג מתמקד יותר בפרט בהתאם לגישה הטיפולית שהוא מתמחה בה(קוגנטיבית, דינאמית או אקלקטית). אני ממליצה לך לקרוא על כל תחום בנפרד באתרים של משרד הבריאות, הסתדרות הפסיכולוגיה, איגוד העובדים הסוציאליים ועוד....כדי לעמוד על הדקויות בין המסלולים.
בברכה מיטל ווארפול
י
יאנה
תגובה
מיטל תודה רבה את מאוד אזרת לי.אני מיתחברת לשניי המיקצעות רק תומרי לי באיזה מי שני תחומים יש אבשרות לקידום ולפרנסה גבוע .תודה וסלכה אל ה עברית שלי
מ
מיטל ווארפול
לימודי טיפול
שלום יאנה,
השכר אותו תקבלי ישתנה מארגון לארגון. הכל תלוי אם תעבדי בארגון פרטי או ממשלתי וכמה וותק תצברי בתחום. השכר מתגמת ב2 התחומים.
תוכלי לעיין בטבלאות שכר לפי מקצוע בלשכה המרכזית לסטטיסטיקה